Τα κρουασανάκια της οικονομικής κρίσης
Τα ονόμασα έτσι γιατί είναι από υλικά τα οποία υπάρχουν πάντα σπίτι και με τους καιρούς που ζούμε είπαμε να δημιουργήσουμε κάτι ανάλογο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν να αλείψετε 1 αυγό για να κοκκινίσουν από πανω.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το γάλα, το σπορέλαιο και διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ και την σόδα και το αλάτι.
-
2
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιούργησουμε την ζύμη μας, όχι πολύ σφικτή και αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
-
3
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4-5 κομμάτια.
-
4
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φύλλο, όχι πολύ λεπτό.
-
5
Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
-
6
Βάζουμε στην άκρη την γέμιση μας.
-
7
Κλείνουμε την γέμιση με τις άκρες.
-
8
Τυλίγουμε μία φορά για να κλείσουμε την γέμιση μας.
-
9
Τυλίγουμε το κρουασάν.
-
10
Τα τοποθετούμε στο ταψί, όχι πολύ κοντά μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
-
11
Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσουν.
-
12
Μόλις τα βγάλουμε, αφήνουμε να κρυώσουν τα βάζουμε και σε πιάτο για να σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια