Τα κρουασανάκια της οικονομικής κρίσης

23 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ΔημήτρηςΕύη
ΔημήτρηςΕύη @cook_8520078
,Ελλάδα

Τα ονόμασα έτσι γιατί είναι από υλικά τα οποία υπάρχουν πάντα σπίτι και με τους καιρούς που ζούμε είπαμε να δημιουργήσουμε κάτι ανάλογο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν να αλείψετε 1 αυγό για να κοκκινίσουν από πανω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
32-40 κομμάτια
  1. 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
  2. 1 φλυτζάνι γάλα
  3. 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
  4. 1 μπέικιν πάουντερ
  5. 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. 200 γρ. μαργαρίνη (για το ταψί)
  8. Για την γέμιση
  9. οτι προτιμάμε (εγω χρησιμοποίησα τριμμένο μήλο μ ζάχαρη και κανελα κ μαρμελάδα ροδάκινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το γάλα, το σπορέλαιο και διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ και την σόδα και το αλάτι.

  2. 2

    Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιούργησουμε την ζύμη μας, όχι πολύ σφικτή και αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.

  3. 3

    Χωρίζουμε την ζύμη σε 4-5 κομμάτια.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φύλλο, όχι πολύ λεπτό.

  5. 5

    Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.

  6. 6

    Βάζουμε στην άκρη την γέμιση μας.

  7. 7

    Κλείνουμε την γέμιση με τις άκρες.

  8. 8

    Τυλίγουμε μία φορά για να κλείσουμε την γέμιση μας.

  9. 9

    Τυλίγουμε το κρουασάν.

  10. 10

    Τα τοποθετούμε στο ταψί, όχι πολύ κοντά μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.

  11. 11

    Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσουν.

  12. 12

    Μόλις τα βγάλουμε, αφήνουμε να κρυώσουν τα βάζουμε και σε πιάτο για να σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΔημήτρηςΕύη
στις
,Ελλάδα