Τα μουστοκούλουρα της Νίκης
Νηστησιμα κουλουρια για ολες τις ωρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το αλευρι που θα χρησιμοποιή σουμε μπορουμε να το παρουμε απο τον φουρνο ή να χρησιμοποιησουμε αλευρι Νο 1 και Νο 2 απο το σουπερ μαρκετ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Υλικά
-
2 ποτηρια του νερου μουστος κομμενος
-
2 ποτηρια του νερου ζαχαρη
-
1 και 2/3 ποτηριου λαδι
-
1 κουταλια της σουπας κανελα σκονη
-
1/2 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο τριμμενο
-
1 φακελακι αμμωνια
-
1 κουταλακι γλυκου σοδα σκονη
-
2,5 κιλα αλευρι [ενα κιλο σταρενιο και εναμισι κιλο ασπρο]
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγαλο μπολ ή στον καδο του μιξερ βαζουμε ολα τα υγρα μαζι και τα δουλευουμε μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη. Κατοπιν προσθετουμε αμμωνια και σοδα και τα ενσωματωνουμε.
-
2
Ριχνουμε πρωτα το σταρενιο αλευρι, ανακατευουμε και μετα λιγο λιγο το ασπρο εως οτου πετυχουμε μια ζυμη που δεν κολλαει στα χερια και πλαθεται ευκολα.
-
3
Λαδωνουμε τα ταψια μας (αν θελουμε βαζουμε χαρτι ψησηματος λαδωμενο) πλαθουμε τα κουλουρια διαφορα σχεδια τα ψηνουμε στους 180°C μεχρι να χρυσισουν.
-
4
Αν θελουμε πριν ψηθουν τα αλειφουμε με λιγο νερο και τα πασπαλιζουμε με σουσαμι.
-
5
Γινονται τραγανα σαν μπισκοτα.
Σχόλια