κύρια φωτογραφία συνταγής Τα μουστοκούλουρα της Νίκης

Τα μουστοκούλουρα της Νίκης

gourouna
gourouna @cook_8454383
xalkida,hellas

Νηστησιμα κουλουρια για ολες τις ωρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλευρι που θα χρησιμοποιή σουμε μπορουμε να το παρουμε απο τον φουρνο ή να χρησιμοποιησουμε αλευρι Νο 1 και Νο 2 απο το σουπερ μαρκετ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 ποτηρια του νερου μουστος κομμενος
  2. 2  ποτηρια του νερου ζαχαρη
  3. 1 και 2/3  ποτηριου λαδι
  4. 1 κουταλια της σουπας κανελα σκονη
  5. 1/2  κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο τριμμενο
  6. 1 φακελακι αμμωνια
  7. 1 κουταλακι γλυκου σοδα σκονη
  8. 2,5 κιλα αλευρι [ενα κιλο σταρενιο και εναμισι κιλο ασπρο]

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μεγαλο μπολ ή στον καδο του μιξερ βαζουμε ολα τα υγρα μαζι και τα δουλευουμε μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη. Κατοπιν προσθετουμε αμμωνια και σοδα και τα ενσωματωνουμε.

  2. 2

    Ριχνουμε πρωτα το σταρενιο αλευρι, ανακατευουμε και μετα λιγο λιγο το ασπρο εως οτου πετυχουμε μια ζυμη που δεν κολλαει στα χερια και πλαθεται ευκολα.

  3. 3

    Λαδωνουμε τα ταψια μας (αν θελουμε βαζουμε χαρτι ψησηματος λαδωμενο) πλαθουμε τα κουλουρια διαφορα σχεδια τα ψηνουμε στους 180°C μεχρι να χρυσισουν.

  4. 4

    Αν θελουμε πριν ψηθουν τα αλειφουμε με λιγο νερο και τα πασπαλιζουμε με σουσαμι.

  5. 5

    Γινονται τραγανα σαν μπισκοτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Ακριβώς τα ίδια φτιάχνει χρόνια τώρα η γιαγιά μου, μόνο που βάζει και κονιάκ. Θα τα επιχειρήσω κι εγώ φέτος και θα έρθω με πιρουνάκια!

Από

gourouna
gourouna @cook_8454383
στις
xalkida,hellas