κύρια φωτογραφία συνταγής Τα Πασχαλινά αβγοκούλουρα της γιαγιάς μου

Τα Πασχαλινά αβγοκούλουρα της γιαγιάς μου

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Πασχαλινά κουλούρια της γιαγιούλας μου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 0.5 κιλό ζάχαρη
  2. 1 ποτήρι κρασιού γάλα
  3. 30 γρ. αμμωνία
  4. 250 γρ. βούτυρο ή φυτίνη
  5. σόδα στη μύτη του κουταλιού διαλυμένη σε 2 δάχτυλα του ποτηριού χυμό λεμόνι
  6. 2 κουταλιές κονιάκ
  7. 4 βανίλιες
  8. λίγο ξύσμα λεμόνι ( 2 κουταλάκια)
  9. όσο σκληρό αλεύρι πάρει να γίνει μαλακή ζύμη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ 10 λεπτά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το βούτυρο χτυπώντας άλλα 10 λεπτά να γίνει ένα μείγμα πολύ αφράτο και άσπρο.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε με σπάτουλα.

  4. 4

    Σταδιακά ρίχνουμε όσο αλεύρι τραβήξει να γίνει μαλακή κι εύπλαστη ζύμη, ίσα να μην κολλάει στα δάχτυλα. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

  5. 5

    Πλάθουμε κουλούρια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με χαρτί,σε απόσταση γιατί φουσκώνουν πολύ

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, αντιστάσεις, 1ο ράφι. Δε ροδίζουν πολύ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις