Τα πιο αφράτα πτι φουρ
Είναι πραγματικά τόσο νόστιμα και τόσο αφράτα που δεν θα αρκεστείτε μόνο σε ένα... Σας το εγγυώμαι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν η ζύμη σας βγει πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο ακόμη μαργαρινη λιωμένη. Πρέπει να είναι σφιχτή αλλά να στέκεται ωραία όταν βγαίνει από τον κορνέ.Μην τα παραψήσετε, ο χρόνος είναι ο κατάλληλος. Βγαίνουν λίγο μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα σφίξουν.Εγώ τα έφτιαξα με σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο και μήλο, ήταν απλά υπέροχα! Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε! Καλή σας επιτυχία!
Υλικά
-
300 γρ. αλεύρι φαρίνα
-
350 γρ. μαργαρίνη
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
80 γρ. κορν φλάουρ
-
2 βανίλιες
-
0.5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψουν.
-
2
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.
-
3
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και αναδεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
-
4
Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, τοποθετούμε το μείγμα μας σε έναν κορνέ και κάνουμε ότι σχήμα μας αρέσει.
-
5
Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-22 λεπτά.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε ανα δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Σχόλια (22)