Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα

tonaki22
tonaki22 @cook_8514768
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη βάλετε πολλή κανέλα μέσα στα μελομακάρονα γιατί γίνονται βαριά.Αν προσθέσετε την μισή ποσότητα μελιού αφού ξαφρίσετε το σιρόπι, τότε θα γίνουν κυριολεκτικά μελωμένα και πιο νόστιμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  3. 1 ποτήρι ζάχαρη
  4. 1 πακέτο μαργαρίνη (250γρ)
  5. 1/2 ποτήρι κονιάκ
  6. 1/2 ποτήρι γάλα
  7. 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  8. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  9. 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  10. 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  11. 1/2 κ.γ. σόδα
  12. 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  13. 3/4 της συσκευασίας περίπου αλεύρι, ή όσο πάρει
  14. Για το σιρόπι
  15. 2 ποτήρια νερό
  16. 1 ποτήρι ζάχαρη
  17. 1/2 ποτήρι μέλι
  18. λίγη φλούδα από λεμόνι (προαιρετικά)
  19. 1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)
  20. καρύδι τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε (κατά προτίμηση με ένα πιρούνι).

  2. 2

    Βάζουμε τη σόδα μέσα στο γάλα.

  3. 3

    Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα, το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατευόυμε.

  4. 4

    Προσθέτουμε το βούτυρο αλλά προσέχουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

  5. 5

    Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν σε μια κούπα αλεύρι, το προσθέτουμε στο μίγμα και σύνεχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3/4 της συσκευασίας). Στην αρχή ανακατεύουμε με το πιρούνι για να μην κολλήσει στα χέρια μας, και στη συνέχεια το δουλεύουμε με το χέρι. Το μίγμα μας είναι έτοιμο όταν είναι αρκετά σφιχτό για να σταθεί, αλλα να διατηρεί και την υγρή υφή του.

  6. 6

    Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα, και ύστερα πλάθουμε τα μελομακάρονα μας.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για περίπου 20-22 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

  8. 8

    Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  9. 9

    Γα το σιρόπι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας (αν βάλετε).

  10. 10

    Προσθέτουμε το μέλι. Ξαφρίζουμε το σιρόπι μας. ΔΕΝ κλείνουμε το μάτι όσο μελώνουμε τα μελομακάρονα.

  11. 11

    Βουτάμε τα μελομακάρονα μας (όσα χωράει η κατσαρόλα ανά φορά) και τα αφήνουμε περίπου 1 λεπτό για να μελώσουν.

  12. 12

    Τα βγάζουμε, βάζουμε από πάνω το τριμμένο καρύδι και καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Από

tonaki22
tonaki22 @cook_8514768
στις
,
Απ' όλα έχει ο μπουφές εκτός απο αυγό!
Δες περισσότερα