Τα ρεβύθια... μετά
Πάντα περισσεύει σούπα ρεβυθια στο σπίτι μας και ειναι κρίμα να πετάμε τοσο φαγητό, γι αυτό το μετατρέπω σε ρεβυθοκεφτεδες. Συνοδεύουμε με σος γιαουρτιού.
Υλικά
-
όσα ρεβυθια περίσσεψαν
-
φρέσκα κρεμμυδάκια
-
μπεικιν
-
αλεύρι
-
αλάτι - πιπέρι
-
Για την σος
-
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
-
1 κσ άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 κσ ελαιόλαδο
-
λίγο χυμό λεμονί
-
αλάτι - λευκό πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλεθουμε στο μπλεντερ τα ρεβυθια με τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της σούπας ώστε να γίνει ομοιγενες το μείγμα.
-
2
Σε μια λεκανιτσα βάζουμε το μείγμα και τα υπόλοιπα υλικα ζυμώνοντας, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να πλαθονται κεφτεδακια.
-
3
Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
-
4
Εν τω μεταξύ βάζουμε στο μουλτι τα υλικά της σος και τα χτυπάμε ελαφρά. Αφήνουμε την σος στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
-
5
Πλάθουμε τα κεφτεδακια (στρογγυλά ή οβάλ), αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτο λάδι. Χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα ίσα να πάρουν χρώμα.
-
6
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα σερβίρουμε με την σος.
Σχόλια (3)
Θα δοκιμάσω και θα επιστρέψω για πιρουνάκια!!!!