ariadnibb
ariadnibb @cook_8492915

Πάντα περισσεύει σούπα ρεβυθια στο σπίτι μας και ειναι κρίμα να πετάμε τοσο φαγητό, γι αυτό το μετατρέπω σε ρεβυθοκεφτεδες. Συνοδεύουμε με σος γιαουρτιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. όσα ρεβυθια περίσσεψαν
  2. φρέσκα κρεμμυδάκια
  3. μπεικιν
  4. αλεύρι
  5. αλάτι - πιπέρι
  6. Για την σος
  7. 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
  8. 1 κσ άνηθο ψιλοκομμένο
  9. 1 κσ ελαιόλαδο
  10. λίγο χυμό λεμονί
  11. αλάτι - λευκό πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλεθουμε στο μπλεντερ τα ρεβυθια με τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της σούπας ώστε να γίνει ομοιγενες το μείγμα.

  2. 2

    Σε μια λεκανιτσα βάζουμε το μείγμα και τα υπόλοιπα υλικα ζυμώνοντας, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να πλαθονται κεφτεδακια.

  3. 3

    Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.

  4. 4

    Εν τω μεταξύ βάζουμε στο μουλτι τα υλικά της σος και τα χτυπάμε ελαφρά. Αφήνουμε την σος στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

  5. 5

    Πλάθουμε τα κεφτεδακια (στρογγυλά ή οβάλ), αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτο λάδι. Χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα ίσα να πάρουν χρώμα.

  6. 6

    Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα σερβίρουμε με την σος.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

mpatele
mpatele @ritsa1981
Φαίνεται ωραία κι εύκολη η συνταγή !!!!
Θα δοκιμάσω και θα επιστρέψω για πιρουνάκια!!!!

Από

ariadnibb
ariadnibb @cook_8492915
στις