Τα σκορδομακάρονα της θείας Κατίνας
Μακαρόνια με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και σκόρδου!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το θέλουμε με ελαφριά γεύση βάζουμε όλο το γιαούρτι. Αν πάλι είμαστε φαν του σκόρδου του δίνουμε και καταλαβαίνει. Δεν σερβίρουμε με πολύ ζεστά μακαρόνια, καλύτερα ταιριάζει με χλιαρά προς κρύα. Φυσικά και η ποσότητα του γιαουρτιού στο πιάτο μας είναι θέμα γούστου. Φάτε άφοβα σκόρδο κάνει μόνο καλό!!! Λίγα φυλλαράκια μαϊντανού να μασήσετε και κανείς δεν θα σας πάρει μυρωδιά!! ΑΑΑ!!!Και μην ξεχάσω η θεία η Κατίνα τα έφτιαχνε μόνο με κοφτό μακαρονάκι ίσως επειδή ανακατέυονται καλύτερα. Όντως όμως έτσι είναι πιο νόστιμα!!!
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια ή ότι ζυμαρικό της αρεσκείας σας
-
1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας
-
4-5 σκελίδες σκόρδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ζυμαρικά κανονικά και τα βουτυρώνουμε.
-
2
Λειώνουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
-
3
Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο προσθέτουμε όσο γιαούρτι θέλουμε, τα ανακατεύουμε και καλή μας όρεξη.
Σχόλια (11)