Τα σουτζουκάκια της Φανής

mara.gr
mara.gr @cook_8452541
,ελλαδα

Μικρή ρωτούσα την μαμά μου, γιατί τα λένε σουτζουκάκια και όχι κεφτεδάκια. Και απαντούσε γελώντας, επειδή έχουν άρωμα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν οι σπόροι κύμινου για την σάλτσα να σωταριστούν για ένα λεπτό μαζί με το κρεμμύδι. Δίνει τέλειο άρωμα. Σερβίρεται με πιλάφι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
8-10 άτομα
  1. 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  2. 10-15 σκελίδες σκόρδο
  3. ψωμί μισό κιλό περίπου
  4. αλάτι, πιπέρι
  5. 30 σπόροι κύμινο
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  7. 1 φλυτζανάκι του καφέ μαυροδάφνη
  8. Για την σάλτσα
  9. 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  10. 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  11. 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκια ντομάτα
  12. 5 σκελίδες σκόρδο
  13. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  14. 20-25 σπόροι κύμινο
  15. αλάτι, πιπέρι, κύμινο σκόνη, δαφνόφυλλο, λίγη ζάχαρη
  16. λίγη μαυροδάφνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, το μουσκεμένο ψωμί, την μαυροδάφνη, το αυγό, το σκόρδο λιωμένο στο γουδί ή τριμμένο σε μούλτι με την βοήθεια της μαυροδάφνης, κύμινο σε σπόρους, τριμμένο κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε.

  2. 2

    Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο καμιά ώρα.

  3. 3

    Πλάθουμε το μίγμα σε σχήμα κυλίνδρου.

  4. 4

    Τα τηγανίζουμε χωρίς να αλευρώσουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να ξεροψηθούν από έξω και μέσα να είναι ζουμερά.

  5. 5

    Ταυτοχρόνως ετοιμάζουμε την σάλτσα.

  6. 6

    Τρίβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε να σωταριστούν σε μια κατσαρόλα με το λάδι.

  7. 7

    Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

  8. 8

    Λίγο πριν δέσει η σάλτσα τοποθετούμε και τα σουτζουκάκια για 7-10 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
10-15 σκελίδες σκόρδο είναι περίπου 2 ολόκληρα κεφάλια σκόρδου. Είναι νομίζω εντελώς υπερβολικό!

Από

mara.gr
mara.gr @cook_8452541
στις
,ελλαδα