Τα τέλεια brownies

Bαθμολογία: 4.8837
       
 
86 ψήφοι
mitsaki, 05.01.09

Περιγραφή

Η τέλεια συνταγή για brownies από τον Στέλιο Παρλιάρο. Χωρίς λόγια... (απλά απολαύστε...)

 

Τα τέλεια brownies
photo: iris

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ κουβερτούρα περιεκτικότητας σε κακάο 70%
  • 160 γρ βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ αλεύρι
Στα γρήγορα
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά , Βούτυρο
Φτιάχνει: 1 φόρμα κέικ
Κόστος:
(7 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(6 ψήφοι)
Προετοιμασία: 16' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 21' (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα.
  5. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  6. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια φόρμα του κέικ 10 επί 27 εκ περίπου, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε (αν αντέξετε να περιμένετε και δεν το φάτε από τη φόρμα...)

Καλή επιτυχία...(αν και είναι σίγουρη!!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Το εσωτερικό παραμένει μαλακό... Την επόμενη μέρα (αν έχει μείνει...) το ζεσταίνετε λίγο στο φούρνο για να λιώσει πάλι το εσωτερικό πριν το σερβίρετε...

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • Xρησιμοποιήστε αλεύρι και κουβερτούρα χωρίς γλουτένη,
  • σιγουρευτείτε για την καθαρότητα του βουτύρου.

Σχετικές συνταγές

    112 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katsan, 20-1-09  
    Καλά αυτό που φάγαμε δεν υπάρχει!!!!Απίστευτο!Εξαφανίστηκε όλο το ταψάκι μέσα σε 1 ώρα!Είναι όντως τέλεια!Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 22-1-09  
    Είναι πολύ καλή συνταγή όντως...Την κουβερτούρα 70% είναι πολύ εύκολο να την βρείτε.Οι περισσότερες γνωστές "μάρκες" σοκολάτας έχουν κυκλοφορήσει τέτοια κουβερτούρα.Να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 5-2-09  
    ΤΕΛΕΙΟ!ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ!ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 6-2-09  
    Μπράβο που το δοκιμάσατε.Είναι όντως τέλειο.
    #
    Σχόλιο από Rabit, 4-3-09  
    Μπορω αντι για φορμα κεικ
    να τα ψησω σε ατομικα φορμακια
    σιλικονης?
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 4-3-09  
    Δεν το έχω δοκιμάσει,γιατί όχι όμως;Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τα αφήσετε για λιγότερο χρόνο όμως πχ για ένα τέταρτο και όχι 20 λεπτά ή ίσως και λιγότερο γιατί θα ψηθεί πιο γρήγορα...
    #
    Σχόλιο από PYLH, 26-6-09  
    Όπως ακριβώς περιέγραψες.Χωρίς λόγια,απλά τέλεια!!! Την έφτιαξα χθες βράδυ και επικράτησε υστερία χαχαχα.Κι έβαλα κανονική κουβερτούρα που είχα στο σπίτι κι όχι 70%κακάο...φαντάσου! 5 πηρουνάκια και λίγα είναι.
    #
    Σχόλιο από iris, 29-10-09  
    Πολυ καλη συνταγουλα!!Τα brownies ειναι απο τα αγαπημενα μου γλυκακια!Πεντε πιρουνακια και απο μενα!!Ηταν φοβερα!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 30-10-09  
    Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη φωτογραφία...
    #
    Σχόλιο από tartaletta, 30-10-09  
    πολυ νοστιμη συνταγη, απο τα πιο ωραια μπραουνις, εβαλα τρια αβγα, οχι γιατι ηθελα να αλλαξω τη συνταγη αλλα γιατι το τεταρτο ειχε ενα ατυχημα και κατεληξε στο πατωμα!
    ηταν παρα πολυ καλο παντως, τα εκανα σε θηκες μαφινς, βγηκαν ακριβως 12, και τα εψησα 15'. ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από hinai1212, 15-11-09  
    einai foverh syntagh omws thelw mia voitheia.ginetai na mou pei kapoios poses koupes einai to alevri kai i zaxari?eyxaristw.
    #
    Σχόλιο από Αρούκος, 22-11-09  
    Εντάξει, απλά δεν έχω λόγια.. θα μου πεις Παρλιάρος είναι αυτός.. το είδωλό μου όσο ν 'αφορά τα γλυκά.. υπέροχη συνταγή ευχαριστούμε ! :-)
    #
    Σχόλιο από stellina_k, 28-12-09  
    τελεια...μην σου πω οτι την εφαγα ωμη....
    #
    Σχόλιο από machi, 11-1-10  
    Τέλειο! Και το πιο σημαντικό, εκτός από το ψήσιμο, χρειάστηκα για να φτιάξω το μείγμα μόνο 5 λεπτά!!!
    #
    Σχόλιο από natalia_cy, 27-1-10  
    έχω γίνει γνωστή σε όλη την παρέα εξ'αιτίας αυτής της συνταγής!! Τέλεια! :)
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 27-1-10  
    Μπράβο!Είδατε η καλή μαγειρική τι αποτελέσματα έχει;;;;
    #
    Σχόλιο από stretto, 6-3-10  
    o τίτλος είναι ακριβής :)
    #
    Σχόλιο από stretto, 12-3-10  
    Τη δεύτερη φορά που το έφτιαξα έβαλα και ψιλοκομένο καρύδι και 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ καρυδιού και μπορώ να πω του πήγαινε πολύ! συν οτι γίνεται πιο υγρό στο εσωτερικό του! ξανά πέντε πιρουνάκια, για να γίνουν 10!!!
    #
    Σχόλιο από liaki7, 28-3-10  
    Τελειο , τελειο , τελειο.. Οτι πιο νοστιμο σοκολατενιο εχω φαει τελευταια. Σε ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 29-3-10  
    Είναι τέλεια όντως. Να είστε καλά
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    93 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katsan, 20-1-09  
    Καλά αυτό που φάγαμε δεν υπάρχει!!!!Απίστευτο!Εξαφανίστηκε όλο το ταψάκι μέσα σε 1 ώρα!Είναι όντως τέλεια!Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 22-1-09  
    Είναι πολύ καλή συνταγή όντως...Την κουβερτούρα 70% είναι πολύ εύκολο να την βρείτε.Οι περισσότερες γνωστές "μάρκες" σοκολάτας έχουν κυκλοφορήσει τέτοια κουβερτούρα.Να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 5-2-09  
    ΤΕΛΕΙΟ!ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ!ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 6-2-09  
    Μπράβο που το δοκιμάσατε.Είναι όντως τέλειο.
    #
    Σχόλιο από Rabit, 4-3-09  
    Μπορω αντι για φορμα κεικ
    να τα ψησω σε ατομικα φορμακια
    σιλικονης?
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 4-3-09  
    Δεν το έχω δοκιμάσει,γιατί όχι όμως;Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τα αφήσετε για λιγότερο χρόνο όμως πχ για ένα τέταρτο και όχι 20 λεπτά ή ίσως και λιγότερο γιατί θα ψηθεί πιο γρήγορα...
    #
    Σχόλιο από PYLH, 26-6-09  
    Όπως ακριβώς περιέγραψες.Χωρίς λόγια,απλά τέλεια!!! Την έφτιαξα χθες βράδυ και επικράτησε υστερία χαχαχα.Κι έβαλα κανονική κουβερτούρα που είχα στο σπίτι κι όχι 70%κακάο...φαντάσου! 5 πηρουνάκια και λίγα είναι.
    #
    Σχόλιο από iris, 29-10-09  
    Πολυ καλη συνταγουλα!!Τα brownies ειναι απο τα αγαπημενα μου γλυκακια!Πεντε πιρουνακια και απο μενα!!Ηταν φοβερα!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 30-10-09  
    Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη φωτογραφία...
    #
    Σχόλιο από tartaletta, 30-10-09  
    πολυ νοστιμη συνταγη, απο τα πιο ωραια μπραουνις, εβαλα τρια αβγα, οχι γιατι ηθελα να αλλαξω τη συνταγη αλλα γιατι το τεταρτο ειχε ενα ατυχημα και κατεληξε στο πατωμα!
    ηταν παρα πολυ καλο παντως, τα εκανα σε θηκες μαφινς, βγηκαν ακριβως 12, και τα εψησα 15'. ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από hinai1212, 15-11-09  
    einai foverh syntagh omws thelw mia voitheia.ginetai na mou pei kapoios poses koupes einai to alevri kai i zaxari?eyxaristw.
    #
    Σχόλιο από Αρούκος, 22-11-09  
    Εντάξει, απλά δεν έχω λόγια.. θα μου πεις Παρλιάρος είναι αυτός.. το είδωλό μου όσο ν 'αφορά τα γλυκά.. υπέροχη συνταγή ευχαριστούμε ! :-)
    #
    Σχόλιο από stellina_k, 28-12-09  
    τελεια...μην σου πω οτι την εφαγα ωμη....
    #
    Σχόλιο από machi, 11-1-10  
    Τέλειο! Και το πιο σημαντικό, εκτός από το ψήσιμο, χρειάστηκα για να φτιάξω το μείγμα μόνο 5 λεπτά!!!
    #
    Σχόλιο από natalia_cy, 27-1-10  
    έχω γίνει γνωστή σε όλη την παρέα εξ'αιτίας αυτής της συνταγής!! Τέλεια! :)
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 27-1-10  
    Μπράβο!Είδατε η καλή μαγειρική τι αποτελέσματα έχει;;;;
    #
    Σχόλιο από stretto, 6-3-10  
    o τίτλος είναι ακριβής :)
    #
    Σχόλιο από stretto, 12-3-10  
    Τη δεύτερη φορά που το έφτιαξα έβαλα και ψιλοκομένο καρύδι και 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ καρυδιού και μπορώ να πω του πήγαινε πολύ! συν οτι γίνεται πιο υγρό στο εσωτερικό του! ξανά πέντε πιρουνάκια, για να γίνουν 10!!!
    #
    Σχόλιο από liaki7, 28-3-10  
    Τελειο , τελειο , τελειο.. Οτι πιο νοστιμο σοκολατενιο εχω φαει τελευταια. Σε ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 29-3-10  
    Είναι τέλεια όντως. Να είστε καλά
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Rino Nikos, 8-6-10  
    tha borouse kapoios na valei biskota ws teleftaio stadio mesa sto migma?

    einai idi sto fourno xwris ta biksota omws :)
    #
    Σχόλιο από Rino Nikos, 8-6-10  
    to dokimasa kai einai kalo alla anarwtiemai exw dei sta estiatoria oti molis krywsei to vqazoun sto psygeio kaimeta apo wres to serviroun afou prwta bei sto mikrokymatwn.Poia einai i gnwmi sou?
    kai mia teleftaia erwtisi...pws ginetai na diaferei o xronos pou ginontai ta brownies apo syntagh se syntagh ews kai 25 lepta exwntas tin idia vasi ylikwn?
    #
    Σχόλιο από profiterole, 21-8-10  
    Συγγνώμη ρε παιδιά που την βρήκατε αυτη τη συνταγή? Ο παρλιάρος την έκανε πολύ διαφορετικά στην εκπομπή του και είπε ότι βάζουμε γενικά λίγο αλέυρι στα μπράουνις...Είναι από κάποια άλλη πηγή?
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 23-8-10  
    Μόνο που ο Παρλιάρος δε δίνει συνταγές μόνο στην τηλεόραση...Αυτό είναι από ένα βιβλίο με συνταγές με σοκολάτα που είχε κυκλοφορήσει Ο Παρλιάρος κάποια στιγμή στα περίπτερα...
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 1-6-11  
    maria1995boom,όταν λέμε μια κούπα εννοούμε μια κούπα κανονική του τσαγιού, αντιστοιχεί περίπου με 200 γραμμάρια ζάχαρη. Για να διευκολυνθείς με γραμμάρια κλπ, πήγαινε στο Μενού Συνταγών και επέλεξε τις Μετατροπές αυτό θα σε βοηθήσει αρκετά πιστεύω...είναι στη σελίδα οπως κοιτας πανω πανώ.
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 11-9-11  
    Καλημερα, το αλευρι που χρειαζεται ειναι για ολες τις χρησεις η που φουσκωνει?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 11-9-11  
    Προφανώς εννοεί με απλό αλεύρι.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 29-10-12  
    Μιτσακι καρυδια μπορουμε να βαλουμε;
    #
    Σχόλιο από megasnake, 18-5-13  
    το βαζω στις αντιστασεισ η αερα?
    #
    Σχόλιο από skelida, 18-10-13  
    Μπορει να μου απαντησει κάποιος αν στη φορμα απλωνουμε μαζι με το βουτυρο κρυσταλλική ή άχνη ζάχαρη??
    #
    Σχόλιο από gogoulak, 4-1-14  
    Απλά υπέροχο! Το έφτιαξα σε αλουμινένιο ταψάκι από αυτά τα αγοραστά γιατι δεν είχα άλλο ταψάκι αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το βάλω και στην φόρμα του κεικ. Επειδή ήταν πολύ μεγάλο το ταψάκι αυτό μου βγήκε πολύ λεπτό αλλά από γεύση έσκιζε. Το συνοδεύσαμε και με παγωτό καραμέλα. Δεν έμεινε καθόλου για την επόμενη μέρα. Θα μπορύσα αραγε να φτιάξω διπλή δόση διπλασιάζοντας τα υλικά η δεν θα πετύχει;
    #
    Σχόλιο από zeza, 28-4-14  
    Εκανα σημερα την συνταγη.απο γευση ηταν τελεια.αλλα εγινε σαν σουφλε.ελεγες για το ταψακι 10 επι 27.Ηταν στην ουσια μια ορθογωνια φορμα του κεικ.μηπως ηθελε μεγαλυτερο σκευος?

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Λίζα, 30-10-12  
    Φοβερη συνταγη προσθεσα και καρυδια. Δεν ειχα 300 γρ κουβερτουρα εβαλα λοιπον 200γρ ενα κουταλακι του γλυκου νες καφε και κακαο.Δεν εχω λογια βγηκε τρομερο το εψησα 15 λεπτα και μεσα ηταν υγρο!!!!Συνοδεψα με παγωτο βανιλια!!!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 11-12-12  
    Απλά υπέροχο!! Το έκανα με τις εξής αναλογίες: 300γρ κουβερτούρα-150γρ βούτυρο-4 αβγά-250γρ ζάχαρη-200γρ αλεύρι! Το έβαλα σε στρογγυλο ταψι 25νο!
    Μπράβο!!
    =)
    #
    Σχόλιο από stilvie, 27-10-13  
    Πάρα πολύ ωραία έγιναν, πραγματικά ενθουσίασαν όποιον τα έφαγε! Αν και δεν έβαλα τόση πολύ ζάχαρη, και τη δεύτερη φορά που τα έκανα έβαλα και μισή κουβερτούρα γάλακτος και έγιναν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από msaskal, 3-11-13  
    Με 1000 θα την ξανακάνω!!!!
    Έβαλα και τριμμένο ωμό φουντούκι μέσα.
    Μιαμμμμμμμμμμμμ........
    #
    Σχόλιο από dirki, 13-12-13  
    ειναι ΤΕ-ΛΕΙ-Α! και πανευκολα..τα εκανα ατομικα και σε ορισμενα βυθισα ενα κομματακι κουβερτουρα η οποια ερεε καθως το εκοβα..απολαυση!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από ioan_not, 21-4-14  
    Πεντανόστιμο! Έβαλα λιγότερη ζάχαρη επειδή χρησιμοποίησα κανονική κουβερτούρα και όχι με 70% κακάο και πέταξα μερικά καρύδια μέσα...Τέλειο απλά!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-4-14  
    Τα έφτιαξα ξανά με την εξής παραλλαγή: έβαλα ένα φλ. λάδι αντί για το βούτυρο. Επίσης έβαλα 3 αυγά γιατί τόσα είχα, προσθέτοντας λίγο γαλατάκι στη ζύμη.
    Έγινε φανταστικό. Μόνο που την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο λάδι (το πολύ 3/4 φλ για να μην πω λιγότερο) γιατί το ένα φλ. ήταν πολύ και κατέληξα με μια ζύμη που "έβγαζε" λάδι στο φούρνο.
    Αν δε θέλετε να βάλετε βούτυρο πάντως, γίνται μια χαρά με το λαδάκι!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Σχετικές οδηγίες

    Τούρτα τσαντάκι καλλυντικών
    Προστέθηκε από karavour
    5
           
           
    (10)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Σοκολάτας
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal
    Λιχουδιές...
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της qetesh
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της Γωγούλι
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella