Τα τέλεια μακαρόνια φούρνου

Bαθμολογία: 4.68
       
 
25 ψήφοι
ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 08.03.10

Περιγραφή

Πολύ γευστικά που γίνονται ανάρπαστα!!

Τα τέλεια μακαρόνια φούρνου
photo: common

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια (ριγκατόνι ή πέντες ή αχιβάδα ή στριφτό, οτιδήποτε κοντό μακαρόνι) βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1 πακέτο μπέικον (το τσιγαρίζουμε)
  • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος light των 250ml
  • 200-250 γρ. τυριά τριμμένα διάφορα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα ζυμαρικά
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 29' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα PYREX, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το μπέικον, περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος, πασπαλίζουμε με τα τυριά και βάζουμε 2-3 κομματάκια βούτηρο.
  2. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φτιάχνω πολύ συχνά για γαρνιτούρα αντί πατατες τηγανιτές ή πιλάφι και το κυριότερο, τα παιδιά το λατρεύουν!!

Σχετικές συνταγές

    31 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από carmelia, 14-3-10  
    Πολυ απλη συνταγουλα αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι πεντανοστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 14-3-10  
    Πολύ αγαπημένο φαγητό που το κάνω συχνά με διάφορες παραλαγές!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 14-3-10  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας!! carmelia όντως πολύ απλή και νόστιμη! Οσο για τις παραλλαγές ΠΟΛΥΑΝΘΗ και εγώ κάθε φορά και διαφορετική.
    #
    Σχόλιο από mamamaria, 14-3-10  
    Μπισκοτίτσα την έφτιαξα και ξετρελάθηκαν όλοι εύκολη και γευστικότατη, να είσαι καλά και παντα τέτοιες ωραίες συνταγές.
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 15-3-10  
    Και εγώ έτσι τα φτιάχνω.Το μυστικό είναι να μη τσιγκουνευτείς τα τυριά,εκεί είναι η διαφορά...Μόνο που δεν είναι για συχνά γιατί είναι τίγκα στις θερμίδες:-)
    #
    Σχόλιο από doreta, 15-3-10  
    κι εγώ την κάνω αυτή τη συνταγή, με διάφορες παραλλαγές και πάντοτε είναι επιτυχημένη:)
    #
    Σχόλιο από Cindy, 15-3-10  
    Αγαπημένη συνταγή!Μπράβο σου που την ανέβασες.Όπως είπατε πιο πάνω γίνεται με πολλές παραλλαγές. Εγώ τσιγαρίζω λίγο το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο,δίνει άλλη γεύση.Επίσης τσιγαρίζω μανιταράκια.Και για όσους δεν έχουν χρόνο, να πω ότι διατηρούνται στην κατάψυξη άψητα.Δηλαδή τα ετοιμάζω,τα χωρίζω σε ταψάκια και τα βάζω στην κατάψυξη.Όταν τα χρειαστώ τα βάζω κατευθείαν στο φούρνο (χωρίς ξεπάγωμα) και τα σιγοψήνω σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.Αφού ψηθούν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο για να ροδοκοκκινήσουν.Εύκολα,γρήγορα και χορταστικά.
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 15-3-10  
    μ αρεσει που οι κρεμες γαλακτος ειναι light .. lol
    το κατα τ αλλα πεντανοστιμο φαγακι σας ειναι βομβα ''κακων -ζωικων - λιπαρων''.

    πολυ ανθυγειινο.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 16-3-10  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ!!! cindy δεν το έχω βάλει στην κατάψυξη, θα το δοκιμάσω. e-xotiko αυτά είναι γούστα και εν γνώση μας τα τρώμε!!!!
    #
    Σχόλιο από common, 17-4-10  
    Χρησιμότατη συνταγή για τα βρασμένα μακαρόνια που πάντα μας περισσεύουν...
    Για πιο ελαφρύ έκανα τα εξής:
    - αντικατέστησα μέρος της κρέμας γάλακτος με γάλα
    - αντικατέστησα το μπέηκον με ζαμπόν και καπνιστή γαλοπούλα
    - παρέλειψα το βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 1-9-10  
    Αγαπημενη συνταγη ολης της οικογενειας εδω και παρα πολλα χρονια. Η διαφορα μας ειναι οτι εγω βαζω και μπεικον και ζαμπον τσιγαρισμενα.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 14-3-11  
    βαθμολογία έχω δώσει πριν 1 χρόνο ακριβώς! Απλά να προσθέσω ότι στο μείγμα τυριών για να μην βγαίνουν τα μακαρόνια σκληρά όταν κρυώσουν, προσθέτω και μαλακά τυριά (mild cheddar),φέτα,χαλούμι,μυζήθρα κλπ (ότι έχω πρόχειρο στο σπίτι).Τους δίνει και πιο ωραία γεύση.
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 7-8-11  
    Πάνω που αναρωτιώμουν πώς θα βγάλω από τη μέση την πεθερά μου (έχει μεταξύ άλλων τριγλυκερίδια και χοληστερίνη)χωρίς να αφήσω ίχνη!!!
    #
    Σχόλιο από denilda, 17-8-11  
    ειναι πεντανοστιμη....
    #
    Σχόλιο από predatoritsa, 13-9-11  
    ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΦΙΑΧΝΩ ΣΥΧΝΑ
    #
    Σχόλιο από lilly86, 5-2-12  
    τέλεια συνταγή!!!βέβαια την έκανα με μια παραλαγή, αντί μπέικον έβαλα κομματάκια κοτόπουλου
    #
    Σχόλιο από thomaei, 5-2-12  
    τελεια συνταγη .. την κανω με πολλες παρααλλαγες...!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 5-2-12  
    Σας ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 23-5-12  
    Τα κάνω σε πάρτυ και πάντα γίνονται ανάρπαστα,βάζω και μανιτάρια και όταν δεν έχω μπέικον το οποίο δεν το τσιγαρίζω,βάζω ζαμπόν ή ότι έχω στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από somi085, 22-8-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από carmelia, 14-3-10  
    Πολυ απλη συνταγουλα αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι πεντανοστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 14-3-10  
    Πολύ αγαπημένο φαγητό που το κάνω συχνά με διάφορες παραλαγές!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 14-3-10  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας!! carmelia όντως πολύ απλή και νόστιμη! Οσο για τις παραλλαγές ΠΟΛΥΑΝΘΗ και εγώ κάθε φορά και διαφορετική.
    #
    Σχόλιο από mamamaria, 14-3-10  
    Μπισκοτίτσα την έφτιαξα και ξετρελάθηκαν όλοι εύκολη και γευστικότατη, να είσαι καλά και παντα τέτοιες ωραίες συνταγές.
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 15-3-10  
    Και εγώ έτσι τα φτιάχνω.Το μυστικό είναι να μη τσιγκουνευτείς τα τυριά,εκεί είναι η διαφορά...Μόνο που δεν είναι για συχνά γιατί είναι τίγκα στις θερμίδες:-)
    #
    Σχόλιο από doreta, 15-3-10  
    κι εγώ την κάνω αυτή τη συνταγή, με διάφορες παραλλαγές και πάντοτε είναι επιτυχημένη:)
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 15-3-10  
    μ αρεσει που οι κρεμες γαλακτος ειναι light .. lol
    το κατα τ αλλα πεντανοστιμο φαγακι σας ειναι βομβα ''κακων -ζωικων - λιπαρων''.

    πολυ ανθυγειινο.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 16-3-10  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ!!! cindy δεν το έχω βάλει στην κατάψυξη, θα το δοκιμάσω. e-xotiko αυτά είναι γούστα και εν γνώση μας τα τρώμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 1-9-10  
    Αγαπημενη συνταγη ολης της οικογενειας εδω και παρα πολλα χρονια. Η διαφορα μας ειναι οτι εγω βαζω και μπεικον και ζαμπον τσιγαρισμενα.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 14-3-11  
    βαθμολογία έχω δώσει πριν 1 χρόνο ακριβώς! Απλά να προσθέσω ότι στο μείγμα τυριών για να μην βγαίνουν τα μακαρόνια σκληρά όταν κρυώσουν, προσθέτω και μαλακά τυριά (mild cheddar),φέτα,χαλούμι,μυζήθρα κλπ (ότι έχω πρόχειρο στο σπίτι).Τους δίνει και πιο ωραία γεύση.
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 7-8-11  
    Πάνω που αναρωτιώμουν πώς θα βγάλω από τη μέση την πεθερά μου (έχει μεταξύ άλλων τριγλυκερίδια και χοληστερίνη)χωρίς να αφήσω ίχνη!!!
    #
    Σχόλιο από denilda, 17-8-11  
    ειναι πεντανοστιμη....
    #
    Σχόλιο από predatoritsa, 13-9-11  
    ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΦΙΑΧΝΩ ΣΥΧΝΑ
    #
    Σχόλιο από thomaei, 5-2-12  
    τελεια συνταγη .. την κανω με πολλες παρααλλαγες...!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 5-2-12  
    Σας ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 23-5-12  
    Τα κάνω σε πάρτυ και πάντα γίνονται ανάρπαστα,βάζω και μανιτάρια και όταν δεν έχω μπέικον το οποίο δεν το τσιγαρίζω,βάζω ζαμπόν ή ότι έχω στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από somi085, 22-8-12  
    #
    Σχόλιο από elena_85, 3-12-12  
    pragmati telia k panefkola!!1
    #
    Σχόλιο από xrisa.ki, 11-10-13  
    Εύκολo με υλικά που υπάρχουν πάντα στο ψυγείο..και κυρίως..πολύ πολύ νόστιμα!!

    Μπράβο σου ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ. :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Cindy, 15-3-10  
    Αγαπημένη συνταγή!Μπράβο σου που την ανέβασες.Όπως είπατε πιο πάνω γίνεται με πολλές παραλλαγές. Εγώ τσιγαρίζω λίγο το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο,δίνει άλλη γεύση.Επίσης τσιγαρίζω μανιταράκια.Και για όσους δεν έχουν χρόνο, να πω ότι διατηρούνται στην κατάψυξη άψητα.Δηλαδή τα ετοιμάζω,τα χωρίζω σε ταψάκια και τα βάζω στην κατάψυξη.Όταν τα χρειαστώ τα βάζω κατευθείαν στο φούρνο (χωρίς ξεπάγωμα) και τα σιγοψήνω σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.Αφού ψηθούν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο για να ροδοκοκκινήσουν.Εύκολα,γρήγορα και χορταστικά.
    #
    Σχόλιο από common, 17-4-10  
    Χρησιμότατη συνταγή για τα βρασμένα μακαρόνια που πάντα μας περισσεύουν...
    Για πιο ελαφρύ έκανα τα εξής:
    - αντικατέστησα μέρος της κρέμας γάλακτος με γάλα
    - αντικατέστησα το μπέηκον με ζαμπόν και καπνιστή γαλοπούλα
    - παρέλειψα το βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από lilly86, 5-2-12  
    τέλεια συνταγή!!!βέβαια την έκανα με μια παραλαγή, αντί μπέικον έβαλα κομματάκια κοτόπουλου

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΦΑΓΗΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της Cindy
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της deppymoud
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της arlekinos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της Vivian Lee
    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou