Τα Τυρομπαλάκια
Μία γρήγορη συνταγή για ένα ορεκτικό που συνοδεύει τα πάντα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν γράφω τις ποσότητες των τυριών γιατι αυτές εξαρτώνται από τα πόσα τυρομπαλάκια θέλετε να φτιάξετε. Εγω συνήθως βάζω ισες ποσότητες από κάθε τυρί! Επίσης η ποσότητα εξαρτάται από την γεύση που θέλετε να δώσετε, αν θέλετε γλυκιά γεύση βάλτε πιο πολλή μυζήθρα, πιο αλμυρή πιο πολύ παρμιτζάνο! Τέλος εγώ αντί για μυζήθρα, πολλές φορές, χρησιμοποιώ και φέτα μαλακή.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα βγάζουμε τα φιστίκια από τα τσόφλια τους, εκτός και αν έχουμε πάρει έτοιμα χωρίς τσόφλια.
-
2
Βάζουμε νερό σε ένα μπρίκι να ζεσταθεί και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φιστίκια για περίπου 10 λεπτά.
-
3
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε την ποσότητα της μυζήθρας, του ροκφόρ και τρίβουμε μεγάλες φλούδες από παρμιτζάνο και ανκατεύουμε όλα τα τυριά μαζί μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα.
-
4
Τώρα παίρνουμε τα φιστίκια Αιγίνης και βγάζουμε το εξωτερικό φλούδι τους ώστε να μείνει ατόφιος ο καρπός και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια, τα οποία ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τυριών και ξανα-ανακατεύουμε.
-
5
Μετά παίρνουμε μία ποσότητα από το μίγμα μας και την κάνουμε μπάλα.
-
6
Μόλις φτιάξουμε όλα τα τυρομπαλάκια, βάζουμε σε ένα μπώλ σουσάμι και περνάμε από μέσα τα τυρομαπαλάκια, ώστε στην επιφάνειά τους να κολλήσει το σουσάμι.
-
7
Τώρα τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ωρίτσα και είναι έτοιμα!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια