Τα τυροπιτάκια της μαμάς (μου)

Bαθμολογία: 4.7283
       
 
519 ψήφοι
alessandra, 02.04.08

Περιγραφή

Ειναι μια γευστικη απολαυση. Να φανταστειτε εγω το τυρι δεν το τρωω σε πιτες ή τυροπιτακια αλλα εδω τρελενομαι...

Τα τυροπιτάκια της μαμάς (μου)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500γρ)
  • 1 γιαουρτάκι (200γρ)
  • 2 αυγά
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας όσο θέλετε
  • 8 φέτες κομμένο μπέικον
  • αραβοσιτέλαιο (όσο χωράει το κυπελάκι από το γιαούρτι - θα το γεμίσετε όταν αδειάσετε το γιαουρτάκι)
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 23' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ρίχνουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανη
Βήμα 2
2) και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 3
3) Πλαθουμε σε μπαλιτσες τα τυροπιτακι και τα παταμε λιγο (οπως στη φωτο).
Βήμα 4
4) Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 20'.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ χρησιμοποιώ κόκκινη φαρίνα Γιώργης και γιαούρτι Φάγε.

 

Ευχαριστούμε την Ναυσικά για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    750 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-4-08  
    sorry για τα δυο που εβαλα αλλα δν ερισσεψαν αλλα :]
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 3-4-08  
    alessandra την κάνω κι εγώ αυτή τη συνταγή, μόνο που δεν προσθέτω αυγά και αντί γιαουρτάκι ΦΑΓΕ βάζω ένα οποιοδήποτε αγελαδινό-παραδοσιακό, με την πέτσα του μαζί. Ποια η διαφορά φαρίνας/φαρινάπ? Και τα 2 είναι αλεύρια που φουσκώνουν μόνα τους. Πάντως είναι πολύ νόστιμα και εύκολα.Θα τα δοκιμάσω και έτσι.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 3-4-08  
    Να προσθέσω ότι η ζύμη θέλει λίγο αλατάκι και ότι στη γέμιση μπορείς να ανακατέψεις ένα αυγό, τη φέτα, λίγο πιπέρι και ό,τι άλλο θες. Επίσης, μπορείς να τα κλείνεις σαν μισοφέγγαρο και να πατάς τις άκρες με ένα πηρούνι, για να έχεις και ένα όμορφο σχέδιο. Πριν μπουν στο φούρνο θέλουν άλειμμα με κρόκο για να γυαλίσουν. Τα 2 αυγά που πάνε? Στη ζύμη? Στη γέμιση? Δε διευκρινίζεται..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-4-08  
    Sonrisa αν κατάλαβα καλά, δεν υπάρχει ζύμη και γέμιση. Τα ανακατεύεις όλα μαζί. Δεν ανοίγεις φύλλο δηλαδή.
    #
    Σχόλιο από asotiro, 3-4-08  
    Αν καταλαβαίνω καλά είναι τυροπιτάκια χωρίς φύλλο. Άρα δεν υπάρχει η έννοια της γέμισης... είναι όλο γέμιση :) Μία θεία μου το φτιάχνει σε τυρόπιτα (υποψιάζομαι με περισσότερα υλικά δεν ξέρω δυστυχώς τη συνταγή) και δε μένει τίποτα :)
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 3-4-08  
    Αααααα.. ναι τώρα που διάβασα το σχόλιό σου Sitronella πρόσεξα καλύτερα τη συνταγή.. Ενδιαφέρον.. Θα τα δοκιμάσω, σίγουρα θα είναι φοβερά. Alessandra το μείγμα που προκύπτει δεν πρέπει να κολλάει φαντάζομαι,ε?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-4-08  
    den ειναι φυλλο και δν εχει γεμισει ειναι ολοκληρο το αλατι ειναι προερετικο οπως και τ μπεικον απλα δν ειναι αλμηρα εχει και το τυρι .τα αυγα πανε ολα στη ζυμη δ ξεχωριζεις κατι τα πλαθεις ολα μαζι
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-4-08  
    το αλειφεις το ταψι με λιγο βουτυρο η βαζεις λαδοκολλα.απλα το φαριναπ ειναι λιγοτερο νομιζω κ καλυτερο η φαρηνα στη γευση
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-4-08  
    τα αυγα τα βαζεις μεσα δν τα αλειουμε απο πανω.
    #
    Σχόλιο από flora, 3-4-08  
    Φαίνονται ωραία και νοστιμότατα!!! Σε αυτή τη δόση, πόσα τριμ. τυρί θέλει? 1/2 κιλό για παράδειγμα?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-4-08  
    ευχαριστω πολυ θελει λιγοτερο περιπου δυομιση φλιτζανια κ μετα το υπολογιζεις με το ματι.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 11-4-08  
    Αλεξάνδρα πολύ ωραία τα τυροπιτάκια! Χτες τα έφτιαξα. Έβαλα μάλλον γύρω στα 300 γρ τυρί. Μπορεί και να ήθελε λίγο παραπάνω όμως.Το μπέικον τους δίνει άλλη γεύση και ταιριάζει φοβερά. Επίσης έβαλα 2 δάχτυλα κάτω από το κεσεδάκι του γιαουρτιού λάδι. Τα έψησα πιο πολύ από 20 λεπτά, νομίζω 30- 35΄. Αλήθεια, αντί φέτα, γίνεται και με κίτρινο τυρί, πχ κασέρι, γκούντα κλπ?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 11-4-08  
    ναι γιατι οχι.κατα ποσο θα φαινεται δεν το γνωριζω βεβαια.αλλα λογικα ωραια θα ειναι.χαιρομαι που σου αρεσαν...
    #
    Σχόλιο από christina.f, 11-4-08  
    Μου φαινεται πολύ νόστιμη και γρήγορη συνταγη και λέω αυριο να την κάνω. Μια απορία έχω όμως, πώς γίνεται το ζυμάρι με απλό αλεύρι και όχι φαριναπ χωρίς μπέηκιν?Φουσκώνει??Είναι τραγανό?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 11-4-08  
    αν δεις στη φωτο κανε ενα κλικ γινετε ετσι ακριβως.δεν βαζω φαριναπ γιατι δεν βγαινουν ωραια.και δεν χρειαζεται μπεικιν.κοιτα στη φωτο πως βγαινουν
    #
    Σχόλιο από alessandra, 11-4-08  
    οταν βαζεισ γλυκο τυρι σονρισα πρεπει να βαλεισ και κατι αλλο αλμυρο.αν βαλεις γκουντα που ειναι γλυκο βαλε και λιγο αλμυρο τυρι.τα ξεροψησες λιγο?
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 11-4-08  
    Δεν τα ξεράθηκαν, ψήθηκαν πολύ όμορφα και είχαν πολύ ωραία γεύση.Φουσκώνουν όταν ψήνονται και γίνονται αφράτα. Λέω να τα δοκιμάσω με γκούντα-κασέρι και γραβιέρα.Ίσως τότε να θέλει λίγο αλατάκι η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από mama, 12-4-08  
    Τα έκανα χτες για το ποτό και τους έδωσα σχήμα απο κοντόχοντρα κριτσίνια.. Τα πήγα σε επίσκεψη και ολοι ενθουσιάστηκαν. Σε συνδιασμό με κρασί... δεν έμεινε ψίχουλο... Επίσης την μισή ζύμη την έβαλα στην κατάψυξη χωρίς το τυρί για να την κάνω σε άλλη περίπτωση πάλι...
    #
    Σχόλιο από alessandra, 12-4-08  
    ναι μαμα οντως ειναι πολυ ωραια αλλα αν δεις στα μεθυσμενα κουλουρακια που εχω ανεβασει ειναι πιο ωραια για κρασι.η συνταγη αυτη ειναι της μαμας μου και μας την εκανε συνεχεια.κρατουν κιολας και δεν ξερενονται το κυριοτερο αμεσως
    #
    Σχόλιο από mama, 27-5-08  
    Απλά τρέλα!!! έγιναν από τα αγαπημένα μας...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενο > Τέλος >>

    563 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-4-08  
    sorry για τα δυο που εβαλα αλλα δν ερισσεψαν αλλα :]
    #
    Σχόλιο από asotiro, 3-4-08  
    Αν καταλαβαίνω καλά είναι τυροπιτάκια χωρίς φύλλο. Άρα δεν υπάρχει η έννοια της γέμισης... είναι όλο γέμιση :) Μία θεία μου το φτιάχνει σε τυρόπιτα (υποψιάζομαι με περισσότερα υλικά δεν ξέρω δυστυχώς τη συνταγή) και δε μένει τίποτα :)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-4-08  
    den ειναι φυλλο και δν εχει γεμισει ειναι ολοκληρο το αλατι ειναι προερετικο οπως και τ μπεικον απλα δν ειναι αλμηρα εχει και το τυρι .τα αυγα πανε ολα στη ζυμη δ ξεχωριζεις κατι τα πλαθεις ολα μαζι
    #
    Σχόλιο από mama, 12-4-08  
    Τα έκανα χτες για το ποτό και τους έδωσα σχήμα απο κοντόχοντρα κριτσίνια.. Τα πήγα σε επίσκεψη και ολοι ενθουσιάστηκαν. Σε συνδιασμό με κρασί... δεν έμεινε ψίχουλο... Επίσης την μισή ζύμη την έβαλα στην κατάψυξη χωρίς το τυρί για να την κάνω σε άλλη περίπτωση πάλι...
    #
    Σχόλιο από alessandra, 12-4-08  
    ναι μαμα οντως ειναι πολυ ωραια αλλα αν δεις στα μεθυσμενα κουλουρακια που εχω ανεβασει ειναι πιο ωραια για κρασι.η συνταγη αυτη ειναι της μαμας μου και μας την εκανε συνεχεια.κρατουν κιολας και δεν ξερενονται το κυριοτερο αμεσως
    #
    Σχόλιο από mama, 27-5-08  
    Απλά τρέλα!!! έγιναν από τα αγαπημένα μας...
    #
    Σχόλιο από alessandra, 27-5-08  
    ααα ευχαριστω πολυ ναι ειναι φοβερα!!!
    #
    Σχόλιο από femia, 27-5-08  
    βασικα επειδη ειναι και η δικη μου μαμα κ τα εχω φαει απο "1ο χερι".... ειναι απο τα αγαπημενα μου.. κ της παρεας μου..(τα ειχα παρει σε ενα ταξιδι..)
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 8-6-08  
    ξέχασα να βάλω πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-6-08  
    Τα 5 πιρουνάκια είναι για τρεις λόγους.
    Πρώτον γιατί είναι εξαιρετικά εύκολα να γίνουν. Να φανταστείτε τα έφτιαξε ολομόναχος ο 7χρονος γιός μου και είναι και ψιλοάσχετος. Τέλεια συνταγή για να μπουν τα παιδιά στην κουζίνα. Δεύτερον γιατί είναι πολύ νόστιμα. Ο γιός μου είπε ότι ειναι καλυτερα και από τη σοκολατόπιτα!!! (μην τον παρεξηγείτε, έχει χτυπήσει στο κεφάλι του χαχαχαχαα). Και τρίτον είναι πολύ γρήγορα. Μέσα σε μισή ωρίτσα τα έχεις έτοιμα. Μπράβο στη μαμά!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 10-6-08  
    Μπράβο μπράβο μπράβο! Μόλις τα γευτήκαμε από τα χεριά του γιου μου! Σε λιγότερο από ώρα ζεστά νόστιμα πιτάκια και καθαρή κουζίνα παρακαλώ!
    #
    Σχόλιο από assimina, 8-7-08  
    Δεν έφτιαξα την συνταγή,έμεινα όμως εντυπωσιασμένη από τον "σεφ"που με φυσικότητα και άνεση ενήλικα εκτέλεσε την συνταγή.ΜΠΡΑΒΟ στους γονείς του.
    (Συγνώμη γιατην διαφορετική παρέμβαση!!!)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-7-08  
    Μπράβο στη μαμά σου alessandra! Έγιναν πολύ νόστιμα, κάναμε και σχεδιάκια, καρδούλες, αστεράκια κλπ! Μου φαίνεται ότι έπαιρνε κι άλλο τυρί βέβαια, καθώς και αρκετά λιγότερο λάδι, αλλα την επόμενη φορά θα γίνουν ακόμα καλύτερα!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 9-7-08  
    Τέλεια τα τυροπιτάκια σου! alessandra.
    Σε λίγο δεν θα μείνει τοίποτα! εμεις βάλαμε φέτα και λίγη γκούντα,μέσα! ποιό εύκολα και νόστιμα δεν νομίζω να υπάρχουν!
    #
    Σχόλιο από gsxarou, 10-7-08  
    synxarhthria sto mikro mas sef kai se olo to "synergeio".... o mikros giwrgos einai kataplhktikos...
    poly kalh douleia kai poly wraia idea na emploutisete to site kai me mikra videakia... ti na pw? kallh arxh...
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 10-7-08  
    Τέλειο το βίντεο μπράβο. Θα τα δοκιμάσουμε και θα σου πούμε τι γνώμη μας . Το βίντεο το είδαμε μαζί με τη Δήμητρα
    #
    Σχόλιο από Rosie, 11-7-08  
    Εξαιρετικά!
    Μου φάνηκε ότι τα 300γρ τυρί (έβαλα κασέρι- παρμεζάνα) ήταν λίγα και ίσως θα έβαζα λιγότερο λάδι.
    Το σίγουρο είναι ότι τα έφερα σήμερα στο γραφείο και δεν πρόλαβα να φάω ούτε ένα. Πάλι καλά που τσίμπησα 2 πριν φύγω από το σπίτι δηλαδή.
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 11-7-08  
    πεντανοστιμα!!τα καταβροχθίσαμε!!
    #
    Σχόλιο από sylviaki, 12-7-08  
    οχι απλα τελεια...δεν σταματας να τρως!εγω εβαλα 400gr τυρι.ισως να εβαζα και λιγο παραπανω για να γινει πιο αλμυρο.Ο μικρος γιωργος εδωσε ρεσιταλ!εβαλε τα γυαλια στους μεγαλους!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 17-7-08  
    Λοιπόν αρκετά καλά αλλά θα έβαζα λιγότερο λάδι. Α! και τα έψησα 50 λεπτά γιατί στο 20λεπτο ήταν ωμα, ανέβασα και τη θερμοκρασία στο 20λεπτο στους 200βαθμους
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Επόμενο > Τέλος >>

    104 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από flora, 3-4-08  
    Φαίνονται ωραία και νοστιμότατα!!! Σε αυτή τη δόση, πόσα τριμ. τυρί θέλει? 1/2 κιλό για παράδειγμα?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-4-08  
    ευχαριστω πολυ θελει λιγοτερο περιπου δυομιση φλιτζανια κ μετα το υπολογιζεις με το ματι.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 11-4-08  
    Αλεξάνδρα πολύ ωραία τα τυροπιτάκια! Χτες τα έφτιαξα. Έβαλα μάλλον γύρω στα 300 γρ τυρί. Μπορεί και να ήθελε λίγο παραπάνω όμως.Το μπέικον τους δίνει άλλη γεύση και ταιριάζει φοβερά. Επίσης έβαλα 2 δάχτυλα κάτω από το κεσεδάκι του γιαουρτιού λάδι. Τα έψησα πιο πολύ από 20 λεπτά, νομίζω 30- 35΄. Αλήθεια, αντί φέτα, γίνεται και με κίτρινο τυρί, πχ κασέρι, γκούντα κλπ?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 11-4-08  
    ναι γιατι οχι.κατα ποσο θα φαινεται δεν το γνωριζω βεβαια.αλλα λογικα ωραια θα ειναι.χαιρομαι που σου αρεσαν...
    #
    Σχόλιο από christina.f, 11-4-08  
    Μου φαινεται πολύ νόστιμη και γρήγορη συνταγη και λέω αυριο να την κάνω. Μια απορία έχω όμως, πώς γίνεται το ζυμάρι με απλό αλεύρι και όχι φαριναπ χωρίς μπέηκιν?Φουσκώνει??Είναι τραγανό?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 11-4-08  
    αν δεις στη φωτο κανε ενα κλικ γινετε ετσι ακριβως.δεν βαζω φαριναπ γιατι δεν βγαινουν ωραια.και δεν χρειαζεται μπεικιν.κοιτα στη φωτο πως βγαινουν
    #
    Σχόλιο από alessandra, 11-4-08  
    οταν βαζεισ γλυκο τυρι σονρισα πρεπει να βαλεισ και κατι αλλο αλμυρο.αν βαλεις γκουντα που ειναι γλυκο βαλε και λιγο αλμυρο τυρι.τα ξεροψησες λιγο?
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 11-4-08  
    Δεν τα ξεράθηκαν, ψήθηκαν πολύ όμορφα και είχαν πολύ ωραία γεύση.Φουσκώνουν όταν ψήνονται και γίνονται αφράτα. Λέω να τα δοκιμάσω με γκούντα-κασέρι και γραβιέρα.Ίσως τότε να θέλει λίγο αλατάκι η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 29-5-08  
    Αλεξάνδρα θα ήθελα να ρωτήσω πόσα τεμάχια βγαίνου σε αυτή την δόση ;
    (θελω να τα φτιάξω στα γενεθλια του γιού μου)
    #
    Σχόλιο από mama, 29-5-08  
    περίπου 20 ατομικά αλλά μπορείς να τα κάνεις μπουκίτσες για πάρτυ και να βγουν παραπάνω.. Καλή επιτυχία και να τον χαίρεσαι!!:o)
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 29-5-08  
    mama ευχαριστώ & για της ευχές κ για την απάντηση!
    #
    Σχόλιο από Iro, 29-5-08  
    Φαίνεραι πολύ ωραίο και θα ήθελα να το κάνω απόψε, αλλά έχω μία ερώτηση. Τι ποσότητα είναι η κόκκινη φαρίνα γιώτης?
    #
    Σχόλιο από mama, 29-5-08  
    Η κόκκινη Φαρίνα είναι 500γρ..
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 8-6-08  
    mama όταν τα φτιάχνεις σε σχήμα απο κοντόχοντρα κριτσίνια , χρειάζεται να προσέξουμε κάτι το ψήσιμο ; ψήνονται ομοιόμορφα ;
    #
    Σχόλιο από mama, 8-6-08  
    Κοίτα η μόνη διαφορά είναι ότι ψήνονται λιγότερο για να μην ξεραθούν..
    κατά τα άλλα είναι ακριβώς το ίδιο... αν θέλεις τύλιξε τα στο σουσάμι.... τρελά γούστα!!! :o)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 12-6-08  
    καλησπερα μολις ειδα τα σχολια σας για την συνταγη...ευχαριστω παρα πολυ. βγαινει περιπου εναμιση ταψι αυτη η συνταγη.
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 8-7-08  
    Μπορουμε αντι για αραβοσιτελαιο να βαλουμε ελαιολαδο ή θα ειναι εντονο το αρωμα του λαδιου και πιο βαρυ;
    #
    Σχόλιο από καραμέλα, 9-7-08  
    DILIGER97, εγώ χρησιμοποιώ πάντα ελαιόλαδο για τη συνταγή αυτή και είναι μια χαρά κατά γενική ομολογία
    #
    Σχόλιο από nikolas, 27-9-08  
    φαινετε να ειναι νοστιμο και βεβεα ευκολο
    επειδι σταματησε το μυαλο μου..
    η φαρινα γιοτης τι ειναι??
    #
    Σχόλιο από alessandra, 27-9-08  
    φαρηνα γιωτης ειναι το αλευρακι...το κοκκινο...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    83 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 3-4-08  
    alessandra την κάνω κι εγώ αυτή τη συνταγή, μόνο που δεν προσθέτω αυγά και αντί γιαουρτάκι ΦΑΓΕ βάζω ένα οποιοδήποτε αγελαδινό-παραδοσιακό, με την πέτσα του μαζί. Ποια η διαφορά φαρίνας/φαρινάπ? Και τα 2 είναι αλεύρια που φουσκώνουν μόνα τους. Πάντως είναι πολύ νόστιμα και εύκολα.Θα τα δοκιμάσω και έτσι.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 3-4-08  
    Να προσθέσω ότι η ζύμη θέλει λίγο αλατάκι και ότι στη γέμιση μπορείς να ανακατέψεις ένα αυγό, τη φέτα, λίγο πιπέρι και ό,τι άλλο θες. Επίσης, μπορείς να τα κλείνεις σαν μισοφέγγαρο και να πατάς τις άκρες με ένα πηρούνι, για να έχεις και ένα όμορφο σχέδιο. Πριν μπουν στο φούρνο θέλουν άλειμμα με κρόκο για να γυαλίσουν. Τα 2 αυγά που πάνε? Στη ζύμη? Στη γέμιση? Δε διευκρινίζεται..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-4-08  
    Sonrisa αν κατάλαβα καλά, δεν υπάρχει ζύμη και γέμιση. Τα ανακατεύεις όλα μαζί. Δεν ανοίγεις φύλλο δηλαδή.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 3-4-08  
    Αααααα.. ναι τώρα που διάβασα το σχόλιό σου Sitronella πρόσεξα καλύτερα τη συνταγή.. Ενδιαφέρον.. Θα τα δοκιμάσω, σίγουρα θα είναι φοβερά. Alessandra το μείγμα που προκύπτει δεν πρέπει να κολλάει φαντάζομαι,ε?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-4-08  
    το αλειφεις το ταψι με λιγο βουτυρο η βαζεις λαδοκολλα.απλα το φαριναπ ειναι λιγοτερο νομιζω κ καλυτερο η φαρηνα στη γευση
    #
    Σχόλιο από alessandra, 3-4-08  
    τα αυγα τα βαζεις μεσα δν τα αλειουμε απο πανω.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 4-6-08  
    μπραβο!! νοστιμα,γρηγορα ευκολα τα εκανα και εγω σαν κριτσινια και τα τυλιξα με σουσαμι η κοπελα του γιου μου ξετρελαθηκε
    .....
    #
    Σχόλιο από καραμέλα, 9-7-08  
    μπράβο για την ωραία συνταγή και την ακόμη πιο ωραία εκτέλεση. Την φιαχνω κι εγώ με κάποιες παραλαγές.Δηλ. δεν χρησιμοποιώ καθόλου αυγά και η φαρίνα που βάζω είναι ολικής άλεσης. Αρέσουν πολύ σε όλους
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 21-7-08  
    Καταπληκτικά έγιναν!
    Χρησιμοποίησα γαλοπούλα καπνιστή αντί για μπέικον και τα έψησα 25΄στον αέρα στους 180ο. Έκανα και μερικά σαν κριτσίνια όπως ανέφερε η mama. Μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 15-9-08  
    εύγε και πάλι εύγε!!!! νοστιμότατα και πανεύκολα...έβαλα και γω 3 είδη τυριών, φέτα,κασέρι και κεφαλοτύρι και πρόσθεσα και ψιλοκομμένη πιπεριά...μας άρεσαν πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 19-10-08  
    Τα ξάναέφτιαξα, αυτή τη φορά έβαλα γαλοπούλα γιατί δεν είχαμε μπέικον... Έγιναν ακόμα καλύτερα, το ίδιο γευστικά αλλά πιο ελαφρά! Εγώ πάντως θα προτιμώ τη γαλοπούλα από δω και περα!
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 3-11-08  
    Πολύ εύκολα, γίνονται αμέσως. Εβαλα λιγότερο λάδι και λιγότερο τυρί και αντί για μπέικον έβαλα ζαμπόν. Επίσης πρόσθεσα και άνηθο για άρωμα. Την επόμενη φορά θα έβαζα περισσότερο τυρί, την ποσότητα δηλαδή που αναφέρει η συνταγή.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 27-11-08  
    Επειδή δε χρησιμοποιώ ποτέ μπέικον έκανα τα μισά σκέτα με φέτα και στα υπόλοιπα μισά πρόσθεσα μαζί με τη φέτα ρίγανη και ελιές μαύρες ψιλοκομμένες.Έγιναν απίστευτα !
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-11-08  
    Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, αυτή τη φορά έκανα κι εγώ κάμποσες αλλαγές. Έβαλα μόνο μισό φλ. ελαιόλαδο, 150 γρ. τυρί προβολόνε, 250 γρ. φέτα και ρίγανη. Άπλωσα τη ζύμη και την έκοψα με στρογγυλά κουπ πατ και έβαλα πάνω μισή ελιά. Έγιναν πολύ εμφανίσιμα και απίστευτα νόστιμα. Καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Είναι πράγματι μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή, με πολλές δυνατότητες για παραλλαγές. Και έτσι όπως κόβονται με το κουπ πατ, μπορούν να γίνουν και χριστουγεννιάτικα τυροπιτάκια!!
    #
    Σχόλιο από elenavan, 2-12-08  
    Θαυμάσια!! Τα έφτιαξα χθες βράδυ, με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1,5 κ.γ. baking powder, χωρίς μπεϊκον,(τα super markets κλείνουν στην ώρα τους, όχι όποτε μούρθει η έμπνευση) και με άφθονο πιπέρι. Με λίγο φρέσκο δυόσμο απογειώνεται!!
    #
    Σχόλιο από barney, 2-12-08  
    Τέλεια τυροπιτάκια. ιδανικά για μικρά παιδια. Εγω έβαλα ανθότυρο και λίγη παρμεσάνα, και βγήκαν νοστιμότατα.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 8-12-08  
    αυτή τη συνταγή μου την έχει δώσει μια φίλη μου, μόνο που χρησιμοποιεί φαρίνα απ, βάζει ελάχιστο λάδι(ένα φλυτζανάκι του καφέ) κ δεν έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε αλλαντικά μεσα αλλά εγω θέλω να το δοκιμάσω. επίσης το ψήνω σε ταψάκι και γίνεται σαν αλμυρο κέικ! ειδικά ζεστό είναι πολύ αφράτο!!
    #
    Σχόλιο από κυδωνι, 12-12-08  
    κανω κατι παρομοιο.φτιαχτω τη ζυμη με 1φαριναπ,γιαουρτι ζωντανο,λαδι οσο γιαουρτι,1 πρεζα αλατι.ανοιγω το φυλλο με χοντρο πλαστη,κοβω με ενα μελαλο φλυτζανι,γεμιση ο,τι θελω κ τα διπλωνω.ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Rosie, 7-1-09  
    Τα ξαναέφτιαξα πρόσφατα και αυτή τη φορά έβαλα τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα και είχα ένα άψογο αλμυρό κέικ!!
    Συγχαρητήρια και πάλι!
    #
    Σχόλιο από colette, 18-1-09  
    Τα έφτιαξα και ήταν πεντανόστιμα.Εγώ τα έφτιαξα με καπνιστό ζαμπόν,μπέικον και τέσσερα τυριά.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πίτες
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23
    Αγαπημένες συνταγές 1
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της lemonanthos
    Με τυρί διάφορες παρασκευές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalopita
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 197 αγαπημένων συνταγών, του/της marthaki18