Τα τριγωνάκια μου

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
rozitaki!
rozitaki! @lousaki07

Είναι τριγωνάκια πανοράματος με κάποιες μικρές αλλαγούλες που έκανα...και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό! Αξίζει τον κόπο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζάχαρη άχνη μπορεί να αντικατασταθεί με κανονική ζάχαρη, εγώ το έκανα για οικονομία θερμίδων.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
24 τριγωνάκια
  1. Για την κρέμα
  2. 3 + 1/2 κούπες γάλα φρέσκο 2%
  3. 1/2 φλιτζάνι + 1 κ.σ. επιπλέον ζάχαρη άχνη
  4. 2 κρόκοι και 1 αυγό ολόκληρο
  5. 3 βανίλιες
  6. 100 ml φυτική σαντιγύ χτυπημένη
  7. Για το σιρόπι
  8. 1 + 1/2 κούπα νερό
  9. 1 + 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  10. 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζω τα φύλλα στη μέση όπου τα κόβω με ένα μαχαίρι.

  2. 2

    Τα βουτυρώνω ένα-ένα και τα διπλώνω στη μέση τα ήδη κομμένα στη μέση και μετά τα διπλώνω σε τρίγωνα.

  3. 3

    Τα βάζω σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν καλά (αναλόγως τον φούρνο), περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.

  4. 4

    Μόλις βγούν βράζω το σιρόπι και τα σιροπιάζω σε καυτό σιρόπι και τα αφήνω αρκετές ώρες να σιροπιαστούν καλά.

  5. 5

    Για την κρέμα, bάζω τις 2 + 1/2 κούπες γάλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν.

  6. 6

    Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη αχνη μέχρι να ασπρίσουν, διαλύω το κόρν φλάουρ στην μία κούπα γάλα που περίσσεψε και το προσθέτω στα αυγά όπως επίσης και τις βανίλιες, τα ανακατεύω και τα προσθέτω στο γάλα που έχει ζεσταθεί. Επίσης προσθέτω και τη μαργαρίνη.

  7. 7

    Δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει.

  8. 8

    Μόλις πήξει αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνω για 2΄να κρυώσει, όση ώρα δηλαδή χτυπάω την φυτική σαντιγύ με μίξερ εως ότου αφρατέψει καλά.

  9. 9

    Αναμιγνύω την σαντιγύ με την κρέμα και την βάζω στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη η οποία να ακουμπά την κρέμα.

  10. 10

    Την επόμενη μέρα ή μετά από αρκετές ώρες, χαράζω προσεχτικά τα τρίγωνα και τα κάνω σαν χωνάκια και τα γεμίζω με την κρέμα!

Αντιδράσεις

Από

rozitaki!
rozitaki! @lousaki07
στις