Τα τσουρεκάκια της μαμάς μου
Σίγουρα θα μυρίσει όχι μόνο το σπίτι αλλά όλη η γειτονιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή θέλει πολύ ώρα ζύμωμα ας φέρουμε και καμια φιλενάδα να πιούμε καφέ και να ζυμώσουμε παρέα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό και καλύπτουμε με το αλεύρι.
-
2
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το γλυκάνισο το έχουμε βράσει προηγουμένως σε λίγο νερό (έξτρα από τα 100ml που θα βάλουμε) ώστε να πάρει το άρωμά του και το έχουμε σουρώσει.
-
3
Μόλις το αλέυρι βγάλει φουσκαλίτσες ρίχνουμε το μίγμα που έχουμε ζεστάνει και αρχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ελαστική όχι πολύ σκληρή ζύμη
-
4
Αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μια ώρα ξαναζυμώνουμε για λίγο και αφήνουμε άλλη μια ώρα να φουσκώσει
-
5
Πλάθουμε πλεξουδίτσες αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 160 για περίπου 3/4 της ώρας
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια