κύρια φωτογραφία συνταγής Τα τσουρεκάκια της μαμάς μου

Τα τσουρεκάκια της μαμάς μου

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
poulada
poulada @cook_8460373

Σίγουρα θα μυρίσει όχι μόνο το σπίτι αλλά όλη η γειτονιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή θέλει πολύ ώρα ζύμωμα ας φέρουμε και καμια φιλενάδα να πιούμε καφέ και να ζυμώσουμε παρέα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 τσουρεκια
  1. 1 κιλο αλεύρι σκληρό
  2. 70 γρμ μαγιά φρέσκια
  3. 100 γρμ νερό χλιαρό
  4. 350 γρμ ζάχαρη
  5. 200 γρμ γάλα
  6. 200 γρμ βούτυρο γάλακτος
  7. 2 πορτοκάλι το ξύσμα
  8. 1 κουταλια της σουπας μαχλέπι
  9. 1 πρεζα αλάτι
  10. 1 κουταλακι γλυκάνισο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό και καλύπτουμε με το αλεύρι.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το γλυκάνισο το έχουμε βράσει προηγουμένως σε λίγο νερό (έξτρα από τα 100ml που θα βάλουμε) ώστε να πάρει το άρωμά του και το έχουμε σουρώσει.

  3. 3

    Μόλις το αλέυρι βγάλει φουσκαλίτσες ρίχνουμε το μίγμα που έχουμε ζεστάνει και αρχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ελαστική όχι πολύ σκληρή ζύμη

  4. 4

    Αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μια ώρα ξαναζυμώνουμε για λίγο και αφήνουμε άλλη μια ώρα να φουσκώσει

  5. 5

    Πλάθουμε πλεξουδίτσες αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 160 για περίπου 3/4 της ώρας

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

poulada
poulada @cook_8460373
στις