Μυρτω
Μυρτω @myrto
Πάτρα,

Αναζητάτε τον τρόπο πώς να φτιάξετε τσουρέκια σαν του φούρνου;; Σας τον βρήκα...είναι ακόμα καλύτερα!! Τα πιό αφράτα τσουρέκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!! Είναι μαλακά, μαστιχωτά και πολύ κορδωνάτα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή για αυτά τα τσουρέκια είναι της φίλης μου Αλεξάνδρας Μαρίνη και είναι μέλος των συνταγών της παρέας με το ψευδώνυμο Μαράκι98.Η συνταγή για την ιμβερτοζάχαρη είναι από εδώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
  1. 280 ml γάλα εβαπορέ αραιωμένο με νερό χλιαρό (200 ml γάλα και 80 ml νερό)
  2. 3 φακ ξηρή μαγιά ή 50 γρ νωπη μαγιά
  3. 70 γρ βούτυρο μαλακωμενο
  4. λίγο αλάτι, μια τσιμπιά
  5. 700-750 γρ αλεύρι για τσουρέκια
  6. 1 κγ μαχλέπι
  7. 0.5 κγ μαστίχα κοπανισμένη
  8. στη μύτη του κουταλιού κακουλέ ή ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
  9. 1 κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα για την επάλειψη.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τη μαγιά μαζί με την ιμβερτοζαχαρη και το χλιαρό αραιωμένο γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.

  2. 2

    Στο μίξερ ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, τα αυγά, την άχνη, τα μυρωδικά, το βούτυρο, το αλάτι ανακατεύουμε λίγα λεπτά και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.

  3. 3

    Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι η ζυμη μας να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.

  4. 4

    Βάζουμε το σκεύος στο προθερμασμενο φούρνο στους 30 β μέχρι να φουσκώσει μέχρι επάνω. Όταν ανάψουμε το φούρνο στους 30 και σβήσει το λαμπάκι, τότε βάζουμε μέσα τα τσουρέκια μας και μετά κλείνουμε τη θερμοκρασία.

  5. 5

    Αφού φουσκώσει το πατάμε να ξεφουσκώσει και παίρνουμε ποσότητα ζυμαριού και πλάθουμε.

  6. 6

    Αφού πλάσουμε τα τσουρέκια στο σχέδιο και μέγεθος που θέλουμε, τοποθετούμε σε ταψί αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι, στο φούρνο στους 30 βαθμούς.
    Αυτή τη φορά, δεν αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
    Θα πάρουν ένα 30% φούσκωμα.
    Αφού φουσκώσουν, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.

  7. 7

    Ανεβαζουμε τη θερμοκρασια στους 170β. Περιμένουμε να σβήσει το λαμπάκι.

  8. 8

    Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο τα τσουρέκια μας και ψήνουμε τα μικρά για 20 λεπτά και τα μεγαλύτερα λίγο παραπάνω.

  9. 9

    Για όσους έχουν αρτοπαρασκευαστή, ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και αφήνουμε να ζυμώσει και να φουσκώσει, μέχρι επάνω.

  10. 10

    Η υπόλοιπη διαδικασία ειναι η ίδια.

  11. 11

    Καλη σας επιτυχία !!!!

  12. 12

Αντιδράσεις

Σχόλια (29)

Από

Μυρτω
στις
Πάτρα,