Τα χάμπουργκερ της Μίας
Ιδανικά για τα πιτσιρίκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε ώστε κατά το ψήσιμο να διατηρήσουμε τα μπιφτέκια αφράτα, να μην τα παραψήσουμε.
Υλικά
-
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
-
1/2 κιλό κιμάς χοιρινός
-
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι τριμμένο
-
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
-
2 κουταλιές της σούπας μαιντανός
-
2 κουταλιές της σούπας λάδι
-
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
-
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού βρεγμένο στιμμένο
-
1 αυγό
-
αλάτι, πιπέρι
-
αγγουράκια τουρσι
-
12 ψωμάκια στρογγυλά για χάμπουργκερ
-
κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα δύο είδη των κιμάδων.
-
2
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ρίγανη, τις ντομάτες, το λάδι, το αυγο, τον μαιντανό, το ψωμί, αλατι, πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
3
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστει για μισή ώρα.
-
4
Πλάθουμε τα χάμπουργκερ με πάχος δύο εκατοστά. Ψήνουμε στην σχάρα με πάνω κάτω αντίσταση στους 170 βαθμους κελσίου.
-
5
Ανοίγουμε τα ψωμακια στην μέση. Αλοίφουμε την μία πλευρά με κέτσαπ και την άλλη με αναμεμειγμένη μουστάρδα-μαγιονέζα και σ'αυτή προσθέτουμε ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί.
-
6
Τοποθετούμε στην μέση το μπιφτέκι.
Σχόλια