Τάκος με κιμά
Ένα υπέροχο πρωτότυπο πιάτο με εξωτική γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να τα φάτε ζεστά, αλλά και κρύα. Είναι ένα πιάτο που θα αφήσει άψογες εντυπώσεις. Για περισσότερα κομμάτια διπλασιάστε ανάλογα τις ποσότητες.
Υλικά
-
4 τάκος
-
350-400 γρ. κιμά
-
1 κρεμμύδι
-
1 κουτί χυμό ντομάτας
-
1/2 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
-
4-5 κουταλιές σούπας τσίλι (πόσο καυτερό το θέλετε)
-
Τυρί τριμμένο
-
Αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε τον κιμά. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας το αλάτι και το πιπέρι. Περιμένουμε να πιει τα υγρά του.
-
2
Μόλις πιει τα υγρά, ρίχνουμε τα κόκκινα φασόλια.
-
3
Στην συνέχεια ρίχνουμε το τσίλι και ανακατεύουμε.
-
4
Βάζουμε τα τάκος στην σχάρα της κουζίνας μας κατά τον τρόπο που δείχνει η φωτογραφία και τα ψήνουμε 7-9 λεπτά στους 180 βαθμούς.
-
5
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
-
6
Τα γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
-
7
Ρίχνω από πάνω τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση παρμεζάνα.
-
8
Τα ψήνουμε 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το τυρί. Τα τάκος μας είναι έτοιμα.
Σχόλια