Ταλιατέλες με λουκάνικο και κρέμα
Αυτή η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Είναι πολύ νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σάλτσα χωρίς την κρέμα είναι επίσης νόστιμη, αν θέλετε όμως και την κρέμα με αυγά οπωσδήποτε,φτιάξτε το όπως νομίζετε.Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
Υλικά
-
4 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα
-
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
-
1 κ.σ. πάπρικα
-
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
-
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
-
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
500 γρ. ταλιατέλες
-
3 κρόκους από μεγάλα αβγά
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αποφλοιώνουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα. Τα ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό σκεύος τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά.
-
2
Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και την πάπρικα.
-
3
Αφήνουμε για 2' και προσθέτουμε τις ντομάτες.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Βράζουμε για 5 λεπτά.
-
5
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό.
-
6
Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
-
7
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβράζουμε στη ζεστή κατσαρόλα.
-
8
Προσθέτουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό και τους κρόκους με την κρέμα. Όπως είναι όλα καυτά, ανακατεύουμε καλά να ψηθούν οι κρόκοι με τη θερμοκρασία.
-
9
Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)