Ταλιατέλες με σπαράγγια και προσούτο
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τα ζυμαρικά δείχνουν λίγο στεγνά, προσθέτω 1- 2 κουταλιές από το νερό βράσης. Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο μαγειρικής ¨όλες οι συνταγές του κόσμου¨.
Υλικά
-
500 γρ. σπαράγγια
-
55 γρ. ανάλατο βούτυρο
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το λευκό μέρος, κομμένο σε ροδέλες
-
55 γρ. προσούτο κομμένο σε λωρίδες
-
145 ml κρέμα γάλακτος
-
αλάτι και μαύρο πιπέρι
-
500 γρ. ταλιατέλες
-
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβω τα σπαράγγια σε κομμάτια 1 εκ. αφήνωντας τις άκρες τους ολόκληρες. ζεσταίνω το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρω το κρεμμυδάκι για 2 λεπτά.
-
2
Ρίχνω το προσούτο. Σωτάρω για 2 λεπτά και προσθέτω τα σπαράγγια, τα οποία μαγειρεύω για 5 λεπτά., ρίχνω την κρέμα γάλακτος και την αφήνω να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνω.
-
3
Βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνω και κρατάω λίγο από το νερό της βράσης.
-
4
Βάζω το ένα τρίτο των ζυμαρικών σε μια ζεστή πιατέλα και τα αναμειγνύω με λίγη σάλτσα.
-
5
Ρίχνω τα υπόλοιπα και τη σάλτσα που έχει απομείνει. σερβίρω με παρμεζάνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια