Ταλιατέλες με σπαράγγια και προσούτο

dppir
dppir @cook_8468425

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα ζυμαρικά δείχνουν λίγο στεγνά, προσθέτω 1- 2 κουταλιές από το νερό βράσης. Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο μαγειρικής ¨όλες οι συνταγές του κόσμου¨.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 500 γρ. σπαράγγια
  2. 55 γρ. ανάλατο βούτυρο
  3. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  4. 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το λευκό μέρος, κομμένο σε ροδέλες
  5. 55 γρ. προσούτο κομμένο σε λωρίδες
  6. αλάτι και μαύρο πιπέρι
  7. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβω τα σπαράγγια σε κομμάτια 1 εκ. αφήνωντας τις άκρες τους ολόκληρες. ζεσταίνω το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρω το κρεμμυδάκι για 2 λεπτά.

  2. 2

    Ρίχνω το προσούτο. Σωτάρω για 2 λεπτά και προσθέτω τα σπαράγγια, τα οποία μαγειρεύω για 5 λεπτά., ρίχνω την κρέμα γάλακτος και την αφήνω να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνω.

  3. 3

    Βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνω και κρατάω λίγο από το νερό της βράσης.

  4. 4

    Βάζω το ένα τρίτο των ζυμαρικών σε μια ζεστή πιατέλα και τα αναμειγνύω με λίγη σάλτσα.

  5. 5

    Ρίχνω τα υπόλοιπα και τη σάλτσα που έχει απομείνει. σερβίρω με παρμεζάνα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

dppir
dppir @cook_8468425
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα