Ταλιατέλες στο φούρνο με ντομάτα και τυριά

Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Πολύ εύκολη, αλλά και πολύ νόστιμη συνταγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου, με κάποιες παραλλαγές στη δοσολογία των υλικών.Η κρέμα γάλακτος μπορεί κάλλιστα να είναι ελαφριά, δεν αλλάζει η γεύση.Το ζουμάκι από τα ντοματάκια μην το πετάξετε. Κρατήστε το για λίγες μέρες στο ψυγείο ή βάλτε το σε σακουλάκια στην κατάψυξη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γραμμάρια ταλιατέλες
  2. 450 γραμμ. μανιτάρια
  3. 450 γραμμ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας
  4. 10 φέτες ζαμπόν
  5. 10 φέτες μπέικον
  6. 4 κούπες τυριά διάφορα (γκούντα, έμενταλ, παρμεζάνα, γραβιέρα, μοτσαρέλα)
  7. 480 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  8. μπόλικος μαϊντανός
  9. βούτυρο ή μαργαρίνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις βουτυρώνουμε λίγο να μην κολλήσουν.

  2. 2

    Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον με λίγο λαδάκι ή μαργαρίνη, αλατίζουμε και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι. Όταν σοταριστούν καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια καθώς και το μαϊντανό.

  3. 3

    Ανακατεύουμε τις ταλιατέλες με το μείγμα μας και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα οποία έχουμε στραγγίξει και κόψει σε μέτρια κομμάτια. Ρίχνουμε και τα τυριά μας και τοποθετούμε σε πυρέξ.

  4. 4

    Χτυπάμε λίγο με το σύρμα την κρέμα και περιχύνουμε τις ταλιατέλες.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 45'. Το πρώτο μισάωρο καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, το οποίο κατόπιν αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να ροδίσει το φαγητό μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Οι 4 κούπες τυριά που είναι στην εκτέλεση της συνταγής?

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,