Ταλιατέλες τρίχρωμες με γαρίδες και βότκα
Paglia e Fieno con salsa di gamberi e vodka. Πολύ ιταλικό, πολύ νόστιμο, πού ιδιαίτερο. Θα μπορούσε να είναι 1ο πιάτο για ένα γιορτινό γεύμα ή δείπνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
ΣΟΣρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα 1-2 λεπτά πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, γιατί αν βράσουν πολύ σκληραίνουν. Σερβίρουμε αμέσως. Γίνεται και με πένες, ριγκατόνι και φαρφάλε. Αν θέλετε αγοράστε 8 γαρίδες παραπάνω καθαρίστε μόνο τις ουρές, αχνίστε και χρησιμοποιήστε για να στολίσετε τα πιάτα μαζί με τις κορυφούλες μαϊντανού.
Υλικά
-
2 κ.σ.ελαιόλαδο
-
1/4 ενός μεγάλου κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο
-
1-2 κ.σ. πελτέ λιαστής ντομάτας
-
200 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
-
350 γρ. τρίχρωμες ταλιατέλες
-
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες
-
2 κ.σ. βότκα
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
κορυφούλες μαϊντανού για στόλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν.
-
2
Προσθέτουμε τον πελτέ της λιαστής ντομάτας και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς ελαφρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζουμε απ'τη φωτιά.
-
3
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα ζυμαρικά, βάζουμε τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες και τη βότκα. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ροζ χρώμα.
-
4
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ζεστό μπωλ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
5
Στολίζουμε με κορύφούλες μαϊντανού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια