κύρια φωτογραφία συνταγής Ταλιατέλες τρίχρωμες με γαρίδες και βότκα
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Paglia e Fieno con salsa di gamberi e vodka. Πολύ ιταλικό, πολύ νόστιμο, πού ιδιαίτερο. Θα μπορούσε να είναι 1ο πιάτο για ένα γιορτινό γεύμα ή δείπνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΣΟΣρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα 1-2 λεπτά πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, γιατί αν βράσουν πολύ σκληραίνουν. Σερβίρουμε αμέσως. Γίνεται και με πένες, ριγκατόνι και φαρφάλε. Αν θέλετε αγοράστε 8 γαρίδες παραπάνω καθαρίστε μόνο τις ουρές, αχνίστε και χρησιμοποιήστε για να στολίσετε τα πιάτα μαζί με τις κορυφούλες μαϊντανού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2 κ.σ.ελαιόλαδο
  2. 1/4 ενός μεγάλου κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο
  3. 1-2 κ.σ. πελτέ λιαστής ντομάτας
  4. 200 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  5. 350 γρ. τρίχρωμες ταλιατέλες
  6. 12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες
  7. 2 κ.σ. βότκα
  8. αλάτι
  9. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  10. κορυφούλες μαϊντανού για στόλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον πελτέ της λιαστής ντομάτας και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς ελαφρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζουμε απ'τη φωτιά.

  3. 3

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα ζυμαρικά, βάζουμε τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες και τη βότκα. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ροζ χρώμα.

  4. 4

    Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ζεστό μπωλ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά.

  5. 5

    Στολίζουμε με κορύφούλες μαϊντανού.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

annakonda
annakonda @cook_8449177
Δεν έχω λόγια! Απλά υπέροχο! Το μόνο σχόλιο που έχω είναι ότι αυτή η ποσότητα σάλτσας δε φτάνει για 4 άτομα. Βέβαια εμείς είμασταν 2 και δεν είχαμε πρόβλημα, οπότε το καταευχαριστηθήκαμε!

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ