Τάπας με καλαμάρι
Ισπανία, θαλασσινά και τάπαςτρεις πολύ ταιριαστές λέξεις! Αυτή η συνταγή είναι από τον Alfonso Lopez, έναν σεφ που εκτιμά πραγματικά τα ντόπια θαλασσινά. Τα καλαμάρια της συνταγής πιάστηκαν από τον ψαρά χαμηλής έντασης Pedro Flechero στον κόλπο του Λάδερο, στην Κανταβρία της Ισπανίας. Αλιεύτηκαν με τη μέθοδο «aguadaña», ένα είδος παραδοσιακού εργαλείου της Κανταβρίας που μοιάζει με ψάρεμα με καλάμι. Με αυτό το αλιευτικό εργαλείο χαμηλής έντασης, τα καλαμάρια πιάνονται ένα-ένα και αυτό καθιστά αυτή την αλιευτική μέθοδο άκρως επιλεκτική.
Υλικά
-
6 μικρά, ολόκληρα καλαμάρια αλιευμένα με εργαλεία χαμηλής έντασης
-
2 μεσαία κρεμμύδια
-
1 πράσινη πιπεριά
-
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε λωρίδες.
-
2
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε πολύ χαμηλή φωτιά για μία ώρα.
-
3
Βγάζουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά από το τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο λάδι στο ίδιο τηγάνι και τηγανίζουμε ολόκληρα τα καλαμάρια για λίγα λεπτά.
-
4
Αφού έχουν τηγανιστεί ελαφρά (το χρώμα τους θα πρέπει να είναι σκούρο κόκκινο/καφέ), προσθέτουμε αλάτι.
-
5
Σερβίρουμε τα καλαμάρια επάνω σε μία στρώση από κρεμμύδια και πιπεριές. Γαρνίρουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι.
Σχόλια