Ταραμάς της μαμάς

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Ο γνωστός σε όλους μας ροζιασμένος ταραμάς που τον τρώμε σε ημέρες νηστείας και όχι μόνο. Ο ταραμάς είναι συνταγή της μαμάς μου, χρόνια τώρα))

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο ταραμάς σε κάθε βήμα θέλει καλό χτύπημα για να αφομοιωθούν όλα τα υλικά. Άν δεν σας ικανοποιεί η γέυση τότε μπορείτε να βάλετε περισσότερο χυμό λεμονιού. Γράφω 4-5 πατάτες, αναλόγος το μέγεθος της πατάτας. Αυτό θα το δείτε καθώς χτυπάτε τον ταραμά, αν θέλει 4 ή 5. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 Minutes
  1. 4-5 πατάτες μέτριες
  2. 4 κ.σ. κόκκινο ταραμά
  3. 1-1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  4. 1 φλ. ανθρακούχο νερό
  5. 1-1,5 λεμόνια τον χυμό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε απο βραδύς τις πατάτες μας για να είναι μαλακές και κρύες.

  2. 2

    Βάζουμε τον ταραμά στο multi-μούλτι και τον χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά ελαιόλαδο. Χτυπάμε ρίχνουμε λάδι, χτυπάμε ρίχνουμε λάδι.

  3. 3

    Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα στο multi-μούλτι.

  4. 4

    Προσθέτουμε τις πατάτες μας λίγες λίγες και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  5. 5

    Στο τέλος ρίχνουμε το  χυμό απο τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα για να φτιάξουμε τον επιθυμητό ταραμά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (28)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Γιατί βάζουμε ανθρακούχο νερό? σε τι εξυπηρετεί?

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε