Ταραμοκεφτεδάκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα ως ορεκτικό. Συνοδεύονται με μαρούλι σαλάτα, με όσπρια, με λαδερά φαγητά κλπ και ταιριάζουν με ούζο. Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Μεζεδάκια για Μερακλήδες". Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
100 γρ. ταραμάς
-
300 γρ. ψίχα ψωμιού
-
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
-
1/2 ματσάκι μαϊντανός
-
χυμό 1 λεμονιού
-
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
-
1 1/2 ποτήρι του νερού τριμμένη φρυγανιά
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και κρατάμε την ψίχα. Σε ένα μπολ με νερό τη μουσκεύουμε και τη στύβουμε καλά με τα χέρια.
-
2
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στον τρίφτη.
-
3
Πλένουμε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
-
4
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον ταραμά, τη ψίχα, το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού, το λάδι και τη φρυγανιά
-
5
Και πλάθουμε σε μπαλίτσες.
-
6
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.
Σχόλια