Τάρτα ανανά ή μήλο
Μια τάρτα ξεχωριστή από τις άλλες που γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πραγματικά εκπληκτική....
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε μέσα στην καραμέλα να βάλουμε και καρύδι λίγο χοντροκομμένο. Καλή επιτυχία!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Το ταψάκι (που θα φτιάξουμε όλο το γλυκό μας), το τοποθετούμε πανω στη φωτιά και βάζουμε μέσα το βούτυρο.
-
2
Το αφήνουμε να λιώσει.
-
3
Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα και το νερό και ανακατεύουμε.
-
4
Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και βάζουμε από πάνω ανανά ή μήλα σε ροδέλες μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού.
-
5
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
-
6
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
-
7
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το baking powder και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
-
8
Ρίχνουμε τη ζύμη αυτή πάνω από τα μήλα ή τον ανανά και ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μπίγουμε το μαχαίρι στη ζύμη και να βγαίνει καθαρό.
-
9
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)