Τάρτα βανίλια με καραμελωμένα μήλα

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kassym7
kassym7 @cook_8503078
Victoria Falls, Zimbabwe,

Μια τάρτα που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους καθώς κανείς δεν μπορεί να μείνει στο ένα κομμάτι μόνο! Ελαφρύ, καλοκαιρινό, εντυπωσιακό...

Λίγα μυστικά ακόμα

Στα μήλα μέσα βάζω και ξύσμα από μισό λεμόνι. Δίνει ιδιαίτερη γεύση και σπάει η έντονη γεύση του μήλου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
8-10 άτομα
  1. 2 πακέτα πτι-μπερ
  2. 200 g φρέσκο βούτυρο
  3. 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  4. 1 l γάλα (καλύτερα πλήρες)
  5. 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  6. 2 φακελάκια βανιλέτα (ή 8 στικ βανίλιες)
  7. 4 μήλα
  8. 1 κ.γ κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κρατάμε μισό πακέτο από τα μπισκότα και τα υπόλοιπα τα περνάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν θρύμματα και τα αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό σκεύος με αποσπώμενο πάτο.

  2. 2

    Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι 100 γρ βούτυρο με 200 γρ μαργαρίνη και αφού λιώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα. Με το χέρι μας τα ανακατεύουμε ώστε να μουσκευτούν όλα τα μπισκότα και με την παλάμη πατάμε τα μπισκότα έτσι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα ο πάτος.Τοποθετούμε το σκεύος με τον πάτο στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το υπόλοιπο γλυκό.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τα βανιλέτα και το 1 φλ. ζάχαρη και ανακατεύουμε τακτικά. Μόλις το γάλα κάψει ελαφρώς, αφαιρούμε μια κούπα γάλα από την κατσαρόλα και εκεί μέσα διαλύουμε το κορν φλάουερ πολύ καλά. Το ξαναρίξουμε στην κατσαρόλα. Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει. Μόλις πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  4. 4

    Παίρνουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε μικρά κυβάκια περίπου 1 εκατοστό.

  5. 5

    Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε τα άλλα 100 γρ μαργαρίνη και 100 γρ βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μήλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κανέλα και αφήνουμε τα μήλα να βράσουν στα ζουμιά τους. Όταν μαλακώσουν, παίρνουμε τα μισά και τα λιώνουμε στο μπλέντερ. Ξαναρίχνουμε τον πουρέ απ' τα μήλα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 7-10 λεπτά.

  6. 6

    Βγάζουμε από την κατάψυξη το σκεύος με τον πάτο της τάρτας και απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα την κρέμα. Τοποθετούμε για άλλη μισή ώρα στην κατάψυξη ώστε να κρυώσει η κρέμα.

  7. 7

    Μετά, απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τα μήλα.

  8. 8

    Για τελείωμα, τρίβουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα που κρατήσαμε στην αρχή και πασπαλίζουμε από πάνω την τάρτα.

  9. 9

    Βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα μέχρι να κρυώσει αρκετά το γλυκό και στέκεται, έτσι ώστε να το ξεφορμάρουμε.

  10. 10

    Διατηρείται στο ψυγείο, αλλά είναι ωραίο και στην κατάψυξη διότι θυμίζει παγωτό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kassym7
kassym7 @cook_8503078
στις
Victoria Falls, Zimbabwe,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα