Τάρτα Εντσιλάδα με κοτόπουλο
Παρμένη από βιβλίο της Αλεξιάδου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή λέει ότι σωτάρουμε μόνο το μπέικον και το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά απλώς τα στρώνουμε στη βάση της τάρτας. Νομίζω ότι είναι καλύτερα όταν σωτάρονται όλα μαζί για λίγο. Σερβίρετε την τάρτα με την σάλτσα τσίλι και το σκορδάτο γιαούρτι αν δεν βαριέστε!! Αλλιώς και σκέτη μια χαρά είναι!
Υλικά
-
βάση για τάρτα ψημένη
-
Για τη γέμιση
-
600 γραμμ. στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε λωρίδες
-
100 γραμμ. μπέικον κομμένο
-
1 κουταλιά λάδι
-
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-
2/3 κούπας πιπεριές ψιλοκομμένες (πράσινες και κόκκινες)
-
2/3 κούπας ελιές ψιλοκομμένες
-
1 κούπα κόκκινα φασόλια
-
0.5 κούπα γάλα
-
1 κούπα τριμμένη μαλακιά γραβιέρα
-
3 αυγά
-
10-20 σταγόνες tabasco
-
γαρίφαλο, κανέλλα, κύμινο
-
αλατοπίπερο
-
Για τη σάλτσα τσίλι
-
1 μεγάλη ντομάτα
-
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
-
1 κουτ. λάδι
-
2 κουτ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
-
1 κουτ. ξύδι
-
κανέλλα, κύμινο, γαρίφαλο
-
Για το γιαούρτι
-
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
2 κουταλιές λάδι
-
αλάτι
-
άσπρο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε το μπέικον στο λάδι και όταν ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σωτάρουμε για λίγο.
-
2
Στρώνουμε το μείγμα στη βάση και πασπαλίζουμε με το τυρί.
-
3
Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά, το tabasco και τα μπαχαρικά και περιχύνουμε την τάρτα.
-
4
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
-
5
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα τσίλι, βάζουμε αρχικά τη ντομάτα και την πιπεριά στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
-
6
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το ξύδι, τη ντομάτα και την πιπεριά και χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να γίνει η σάλτσα λεία.
-
7
Για το σκορδάτο γιαούρτι απλώς ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυυγείο για 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια