Τάρτα φράουλας 2

Bαθμολογία: 4.8667
       
 
30 ψήφοι
Ginger, 14.05.09
Τάρτα φράουλας 2

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη
  • 1 αυγό

Για την κρέμα:

  • 350 γρ. γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1/2 ή 1 κλωναράκι βανίλιας
  • Φράουλες για το γαρνίρισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με φρούτα
Εποχιακά: Ανοιξιάτικη
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Για να φτιάξετε τη ζύμη, κόβετε το βούτυρο σε κύβους (καλύτερα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά της.
Βήμα 2
2) Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, περίπου 3 χιλ, σε φόρμα διαμέτρου περίπου 22 εκ.
Βήμα 3
3) Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
Βήμα 4
4) Βάζουμε μέσα φασόλια ή ρύζι (να καλύψουν όλη την επιφάνεια της ζύμης) και τα κλείνουμε από πάνω με την μεμβράνη.
Βήμα 5
5) Ψήνουμε έτσι για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βήμα 6
6) Βγάζουμε την μεμβράνη με προσοχή, γιατί θα καίνε τα φασόλια, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20' μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 7
7) Για να φτιάξουμε την κρέμα, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια.
Βήμα 8
8) Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Βήμα 9
9) Όταν ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 10
10) Το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
Βήμα 11
11) Όταν κοχλάσει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 12
12) Την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Όταν κρυώσει τελείως την χτυπάμε λιγάκι για να αφρατέψει.
Βήμα 13
13) Την απλώνουμε στη ζύμη όταν είναι κι αυτή εντελώς κρύα και γαρνίρουμε με τις φράουλες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή δεν έχει σαντιγύ πάνω από την κρέμα, αλλά προσωπικά την προσθέτω. Προτιμώ την φυτική που είναι πιο άγλυκη. Φυσικά η τάρτα μπορεί να γίνει και με άλλο φρούτο. Αν θέλετε, μπορείτε απλώς να πασπαλίσετε την τάρτα με άχνη, με σάλτσα φράουλας της Τράγα ή με ζελέ, που θα ρίξετε με προσοχή στα φρούτα με ένα κουταλάκι πριν ακόμα πήξει τελείως. Συνταγή από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, Γλυκιές Αλχημείες.

Ευχαριστούμε την  ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    56 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zanice, 20-5-09  
    Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς με τα φασόλια...και που πάνε...μπορείς να μου το διευκρινίσεις?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 20-5-09  
    Τα φασόλια τα βάζουμε στις τάρτες (σε όλη την επιφάνεια της) όταν τις ψήνουμε για να μην φουσκώσει το "εσωτερικό" της τάρτας, τα οποία τα αφαιρούμε μόλις η τάρτα ψηθεί!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 20-5-09  
    zanice, κάνεις το εξής: απλώνεις τη μεμβράνη στην επιφάνεια της ζύμης, έχοντας όμως αφήσει αρκετό περιθώριο γύρω γύρω. Βάζεις τα φασόλια ή το ρύζι πάνω στην τάρτα (που δεν ακουμπάνε, βέβαια, απ' ευθείας στη ζύμη, λόγω μεμβράνης) και γυρίζεις τη μεμβράνη που περισσεύει, δημιουργώντας κάτι σαν πουγκάκι, ούτως ώστε να μπορείς να την πιάσεις για να την βγάλεις. Δεν καίει η μεμβράνη, μην φοβάσαι. Ελπίζω να βοήθησα. Αν όχι, εδώ είμαι για ό,τι θες!
    #
    Σχόλιο από mkalliarou, 20-5-09  
    επειδή έκανα τη συνταγή αμέσως μετά την εκπομπή και είχα ενα μικρό προβληματάκι με τη μεμβράνη(έλιωσε και κόλλησε) νομίζω θα ήταν καλύτερα να βάζαμε αντικολλητικο χαρτι φούρνου, εκτός και αν υπάρχει ειδική μεμβράνη ψησίματος και εγώ χωρίς να το γνωρίζω χρησιμοποίησα την απλή.
    #
    Σχόλιο από panos140, 22-5-09  
    εχ πολι ωρεο! να το ειχα στο σπιτι μου !
    #
    Σχόλιο από Ginger, 25-5-09  
    mkalliarou, την έφτιαξα κι εγώ και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη μεμβράνη, η οποία ήταν απλή.
    #
    Σχόλιο από virginia, 2-6-09  
    Αυτό θα πει "τάρτα φράουλας"!!!
    Η βάση, ιδανικά τραγανή και μπισκοτένια, με ικανοποίησε απόλυτα και η κρέμα δένει πολύ καλά γευστικά. Από πάνω έβαλα την σάλτσα φράουλας, την οποία έδεσα ελαφρώς παραπάνω με κορν φλάουρ για να μην είναι πολύ ρευστή.
    Merci!!!

    ps: κι εμένα μου έλιωσε η μεμβράνη και είχα ένα θέμα πώς να βγάλω τα όσπρια αλλά τα κουτσοβόλεψα... την επόμενη φορά λέω να βάλω κανένα βαρύ κουζινικό ή απλά χαρτί φούρνου...
    #
    Σχόλιο από Ginger, 3-6-09  
    Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε, virginia!
    Μου κάνει εντύπωση αυτό που λέτε για την μεμβράνη, αλλά για να μην σας πάρω και στο λαιμό μου, βάλτε χαρτί κουζίνας. Γίνεται κι έτσι!
    #
    Σχόλιο από maria.k, 16-7-09  
    Θέλω να βάλω και φύλλα ζελατίνης απο πάνω!Ξέρεις περίπου πόσα πρέπει να βάλω?? Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 16-7-09  
    maria.k, τι εννοείς ότι θες να βάλεις φύλλα ζελατίνης από πάνω; Να κάνεις κάτι σαν ζελέ και να περιχύσεις τις φράουλες; Αν εννοείς αυτό, δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω, δεν ξέρω. Πάντως μπορείς να χρησιμοποιήσεις μείγμα για ζελέ φράουλας, που έχει ήση ζελατίνη. Αν εννοείς κάτι άλλο, ξαναπες μου.
    #
    Σχόλιο από maria.k, 16-7-09  
    Όλες οι τάρτες που αγοράζω από ζαχαροπλαστεία έχουν πάνω από τα φρούτα ένα λεπτό στρώμα διάφανης γλυκιάς ζελατίνης.Βρήκα στο σούπερ μάρκετ και υπάρχει σε μορφή σκόνης και σε μορφή ''φύλλων''.Το πακετάκι έχει 6 μικρά φύλλα μέσα.Τα λιώνεις κάπως,τα περιχύνεις στην τάρτα κ την βάζεις στο ψυγείο για να σταθεί.Κάπως έτσι γίνεται,απλά δεν ξέρω αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσω όλα..Δεν πειράζει,θα βγάλω άκρη. Σ'ευχαριστώ που μου απάντησες.
    #
    Σχόλιο από maria.k, 16-7-09  
    Μόλις την φτιάξω θα επανέλθω για πηρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από maria.k, 20-7-09  
    Μπερδεύτηκα και στα έβαλα πριν τα πηρουνάκια!Δεν πειράζει,τα αξίζει γιατί την έκανα και ήταν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από tanya, 27-9-09  
    η συνταγή φαινόταν δύσκολη αλλα οι αναλυτικές οδηγίες βοήθησαν πολυ και βγήκε τέλεια! εναλλακτικά έβαλα σταφύλι αντι για φράουλες και βγήκε πιο κοντά στην εποχή!
    #
    Σχόλιο από angy85, 28-2-10  
    Την είχα φτιάξει πριν καιρό από τις συνταγές του Παρλιάρου, χαίρομαι που υπάρχει και εδώ γιατί είναι πάρα πολύ ωραία συνταγή! Από φρούτα διάλεξα φράουλες και βερίκοκα (από κομπόστα). Είχα βάλει πάνω από τα φρούτα ζελατίνα, όπως λέει η maria.k, και τα βοήθησε να μην «πανιάσουν».
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 2-5-10  
    Έφτιαξα την τάρτα και μας άρεσε πολύ η μπισκοτένια βάση της. Συμπλήρωσα ζελέ στο τέλος, αν και θα έπρεπε να ρίξω κι από ένα κουταλάκι πάνω σε κάθε φράουλα, για να φαίνονται καλύτερα μετά από μια δυο μέρες στο ψυγείο, αφού σίγουρα δεν μπορεί να καταναλωθεί σε μια μέρα (εκτός κι αν έχουμε επισκέπτες!!!). Μπορεί οπτικά να είναι ωραία η τάρτα με ολόκληρες τις φράουλες, αλλά πρακτικά σε δυσκολεύει στο κόψιμο των κομματιών, νομίζω ότι σε ταρτάκια ταιριάζει περισσότερο!
    #
    Σχόλιο από lisa17, 3-5-10  
    Ένα μικρό σχόλιο μόνο: έχω διαβάσει ότι καλό είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μεμβράνες στο φούρνο γιατί η θερμότητα τις κάνει να αφήνουν κατά κάποιο τρόπο χημικά μικροσωματίδια στο φαγητό (πολυμερή). Καλύτερα χαρτί ψησίματος..
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 21-5-10  
    #
    Σχόλιο από giotak1, 24-5-10  
    πολυ ευκολη κ δροσερη τάρτα σου λυνει τα χερια για απροοπτες επισκεψεις.
    #
    Σχόλιο από katerina81, 9-2-11  
    ειναι φοβερη!!

    ειδα και το βιντεο του παρλιαρου και βοηθησε.

    εγω δεν ειχα προβλημα με την μεμβρανη.

    εβαλα σαλτσα φραουλας της τραγας, θεικη!!

    ερωτηση εσυ την ψηνεις στον αερα?

    εγω την εψησα στον αερα, τα τοιχωματα πανω-πανω εγιναν παρα πολυ σκουρα,σχεδον καμμενα ,μεχρι να ροδισει το κεντρο. και δεν ειχαν ιδιαιτερη διαφορα στο παχος...

    μηπως να εβαζα αλουμινοχαρτο απο πανω αφου βγαλω την μεμβρανη με το ρυζι?

    ευχαριστω!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    40 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από panos140, 22-5-09  
    εχ πολι ωρεο! να το ειχα στο σπιτι μου !
    #
    Σχόλιο από virginia, 2-6-09  
    Αυτό θα πει "τάρτα φράουλας"!!!
    Η βάση, ιδανικά τραγανή και μπισκοτένια, με ικανοποίησε απόλυτα και η κρέμα δένει πολύ καλά γευστικά. Από πάνω έβαλα την σάλτσα φράουλας, την οποία έδεσα ελαφρώς παραπάνω με κορν φλάουρ για να μην είναι πολύ ρευστή.
    Merci!!!

    ps: κι εμένα μου έλιωσε η μεμβράνη και είχα ένα θέμα πώς να βγάλω τα όσπρια αλλά τα κουτσοβόλεψα... την επόμενη φορά λέω να βάλω κανένα βαρύ κουζινικό ή απλά χαρτί φούρνου...
    #
    Σχόλιο από Ginger, 3-6-09  
    Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε, virginia!
    Μου κάνει εντύπωση αυτό που λέτε για την μεμβράνη, αλλά για να μην σας πάρω και στο λαιμό μου, βάλτε χαρτί κουζίνας. Γίνεται κι έτσι!
    #
    Σχόλιο από maria.k, 16-7-09  
    Μόλις την φτιάξω θα επανέλθω για πηρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από maria.k, 20-7-09  
    Μπερδεύτηκα και στα έβαλα πριν τα πηρουνάκια!Δεν πειράζει,τα αξίζει γιατί την έκανα και ήταν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 2-5-10  
    Έφτιαξα την τάρτα και μας άρεσε πολύ η μπισκοτένια βάση της. Συμπλήρωσα ζελέ στο τέλος, αν και θα έπρεπε να ρίξω κι από ένα κουταλάκι πάνω σε κάθε φράουλα, για να φαίνονται καλύτερα μετά από μια δυο μέρες στο ψυγείο, αφού σίγουρα δεν μπορεί να καταναλωθεί σε μια μέρα (εκτός κι αν έχουμε επισκέπτες!!!). Μπορεί οπτικά να είναι ωραία η τάρτα με ολόκληρες τις φράουλες, αλλά πρακτικά σε δυσκολεύει στο κόψιμο των κομματιών, νομίζω ότι σε ταρτάκια ταιριάζει περισσότερο!
    #
    Σχόλιο από lisa17, 3-5-10  
    Ένα μικρό σχόλιο μόνο: έχω διαβάσει ότι καλό είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μεμβράνες στο φούρνο γιατί η θερμότητα τις κάνει να αφήνουν κατά κάποιο τρόπο χημικά μικροσωματίδια στο φαγητό (πολυμερή). Καλύτερα χαρτί ψησίματος..
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 21-5-10  
    #
    Σχόλιο από giotak1, 24-5-10  
    πολυ ευκολη κ δροσερη τάρτα σου λυνει τα χερια για απροοπτες επισκεψεις.
    #
    Σχόλιο από katerina81, 11-2-11  
    ευχαριστω πολυ,
    θα την κανω ετσι και θα σου πω!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 11-2-11  
    Ειναι τελεια η ταρτα με τις φραουλες και σκετη και με σαντιγί,βαζω παντα απο πανω ζελε φραουλας, για να μην αφυδατώνονται τα φρουτα και τους δίνει παραπανω αρωμα!Ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 18-3-11  
    Βρε κορίτσια επειδή θέλω να κάνω και γω την τάρτα και θέλω να ξέρω πως βάζετε αυτό το ζελέ από πάνω, μήπως μπορείτε να μου δώσετε αναλυτικές οδηγίες? Έχω δηλαδή το φακελάκι με ζελέ φράουλας σε σκόνη. Τι το κάνω για να μπορώ να το απλώσω πάνω στην τάρτα??? Πόσο νερό πρέπει να βάλω και γενικά ποια είναι η διαδικασία???
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 22-3-11  
    Έκανα την τάρτα και από πάνω χρησιμοποίησα τη σάλτσα φράουλας της Τράγας. Επειδή δεν είχα 22άρι ταψάκι είπα να τολμήσω να το κάνω σε 20άρι. Μου αρέσει η βάση της τάρτας οπότε είπα ότι δεν πειράζει να είναι λίγο πιο χοντρή. Όμως έκανα τη διαδικασία όπως είπες και έβαλα στο πρώτο στάδιο τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και φασόλια(αντί μεμβράνη που διάβασα κάποια αρνητικά σχόλια). Σε 20 λεπτά πήγα να βγάλω το χαρτί και από κάτω ήταν γεμάτο με λάδια. Παρόλο που είχα βάλει κάμποσα φασόλια η ζύμη φούσκωσε απίστευτα πολύ και άρχισα ξανά να την τρυπάω από δω κι από κει και να την πατάω με το χέρι μου. Μετά την ξαναέβαλα στο φούρνο να ψηθεί και ήταν για πολύ ώρα μαλακιά και έφτασα να την ψήνω για 50 λεπτά γιατί είχε γίνει πολύ παχιά και δε στέγνωνε να γίνει σαν μπισκότο με τίποτα...Στο τέλος βέβαια έγινε και έστησα την τάρτα μου και έγινε πολύ καλή...Όμως το μπισκότο από το τόσο ψήσιμο είχε γίνει πολύ παχύ και σκληρό και δεν κοβόταν με το πηρούνι με τίποτα. Νομίζω την επόμενη φορά που θα την κάνω, γιατί θα την ξανακάνω οπωσδήποτε, θα δοκιμάσω σε 25άρι ταψάκι και θα επανέλθω με σχόλια. Νομίζω η δόση του μπισκότου θα είναι ότι πρέπει εκεί...
    #
    Σχόλιο από Conna, 19-4-11  
    Αν και η κρέμα δεν μου έγινε πολύ καλή ... η τάρτα φαγώθηκε ευχάριστα.

    Εγω έβαλα και άλλα φρουτάκια στο στόλισμα !
    #
    Σχόλιο από karavour, 23-4-11  
    Υπέροχη, και άκρως ανοιξιάτικη αν και μπορεί να γίνει με ό,τι φρούτα θέλουμε.
    Μου πήρε λίγο παραπάνω αλευράκι στην τάρτα, οπως επίσης και λίγο ακόμα γάλα στην κρέμα γιατί ήταν πολύ πηχτή. Πρόσθεσα σαντιγύ πάνω απ'την κρέμα, και σκέπασα τις φράουλες με μισοπηγμένο ζελέ.
    #
    Σχόλιο από γλυκακια, 1-5-11  
    Πεντανόστιμη τάρτα!!!!Την φτιάχνω συνέχεια απο τότε που την ανακάλυ
    ψα!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από annouk, 30-5-11  
    πωπω φαινεται καταπληκτικη.ηθελα να σας ρωτησω βρε κοριτσια στα ταρτακια αυτο πυο βαζουν απο πανω που γυαλιζει τι ακριβως ειναι?φαινεται και στη φωτο της αντζυ85 αν βλεπω καλα.γιατι θελω να την κανω χωρις σαντιγυ αλλα θελω να γυαλιζει οπως τα κλασσικα ταρτακια.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-5-11  
    annouk, κοίταξε εδώ, θα βρεις αυτό που ψάχνεις: http://www.sintagespareas.gr/sintages/zele-epikalipsis-oudetero.html

    Μπορείς επίσης και να βάλεις ζελέ φρούτων και να το ρίξεις από πάνω με κουταλάκι, πριν πήξει τελείως.
    #
    Σχόλιο από karavour, 2-6-11  
    να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει ατομικά ταρτάκια, και πόσα βγαίνουν σ'αυτές τις δοσολογίες?
    #
    Σχόλιο από katerina81, 4-8-11  
    τα εκανα ατομικα, 18 μου βγηκαν.
    ειχαν παρα πολυ μπελα, να στρωθει καλα η ζυμη, να βαλω μεμβρανες με ρυζι σε ενα -ενα...
    σιγουρα αξιζειτον κοπο για μια επισημη εμφανιση.
    εχω βαλει τις βασεις στην καταψυξη, οταν θα τα τελειωσω θα ανεβασω φωτος.
    ginger,τα εψησα οπς μου ειπες,και εγιναν τελεια.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    13 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zanice, 20-5-09  
    Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς με τα φασόλια...και που πάνε...μπορείς να μου το διευκρινίσεις?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 20-5-09  
    Τα φασόλια τα βάζουμε στις τάρτες (σε όλη την επιφάνεια της) όταν τις ψήνουμε για να μην φουσκώσει το "εσωτερικό" της τάρτας, τα οποία τα αφαιρούμε μόλις η τάρτα ψηθεί!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 20-5-09  
    zanice, κάνεις το εξής: απλώνεις τη μεμβράνη στην επιφάνεια της ζύμης, έχοντας όμως αφήσει αρκετό περιθώριο γύρω γύρω. Βάζεις τα φασόλια ή το ρύζι πάνω στην τάρτα (που δεν ακουμπάνε, βέβαια, απ' ευθείας στη ζύμη, λόγω μεμβράνης) και γυρίζεις τη μεμβράνη που περισσεύει, δημιουργώντας κάτι σαν πουγκάκι, ούτως ώστε να μπορείς να την πιάσεις για να την βγάλεις. Δεν καίει η μεμβράνη, μην φοβάσαι. Ελπίζω να βοήθησα. Αν όχι, εδώ είμαι για ό,τι θες!
    #
    Σχόλιο από mkalliarou, 20-5-09  
    επειδή έκανα τη συνταγή αμέσως μετά την εκπομπή και είχα ενα μικρό προβληματάκι με τη μεμβράνη(έλιωσε και κόλλησε) νομίζω θα ήταν καλύτερα να βάζαμε αντικολλητικο χαρτι φούρνου, εκτός και αν υπάρχει ειδική μεμβράνη ψησίματος και εγώ χωρίς να το γνωρίζω χρησιμοποίησα την απλή.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 25-5-09  
    mkalliarou, την έφτιαξα κι εγώ και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη μεμβράνη, η οποία ήταν απλή.
    #
    Σχόλιο από maria.k, 16-7-09  
    Θέλω να βάλω και φύλλα ζελατίνης απο πάνω!Ξέρεις περίπου πόσα πρέπει να βάλω?? Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 16-7-09  
    maria.k, τι εννοείς ότι θες να βάλεις φύλλα ζελατίνης από πάνω; Να κάνεις κάτι σαν ζελέ και να περιχύσεις τις φράουλες; Αν εννοείς αυτό, δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω, δεν ξέρω. Πάντως μπορείς να χρησιμοποιήσεις μείγμα για ζελέ φράουλας, που έχει ήση ζελατίνη. Αν εννοείς κάτι άλλο, ξαναπες μου.
    #
    Σχόλιο από maria.k, 16-7-09  
    Όλες οι τάρτες που αγοράζω από ζαχαροπλαστεία έχουν πάνω από τα φρούτα ένα λεπτό στρώμα διάφανης γλυκιάς ζελατίνης.Βρήκα στο σούπερ μάρκετ και υπάρχει σε μορφή σκόνης και σε μορφή ''φύλλων''.Το πακετάκι έχει 6 μικρά φύλλα μέσα.Τα λιώνεις κάπως,τα περιχύνεις στην τάρτα κ την βάζεις στο ψυγείο για να σταθεί.Κάπως έτσι γίνεται,απλά δεν ξέρω αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσω όλα..Δεν πειράζει,θα βγάλω άκρη. Σ'ευχαριστώ που μου απάντησες.
    #
    Σχόλιο από katerina81, 9-2-11  
    ειναι φοβερη!!

    ειδα και το βιντεο του παρλιαρου και βοηθησε.

    εγω δεν ειχα προβλημα με την μεμβρανη.

    εβαλα σαλτσα φραουλας της τραγας, θεικη!!

    ερωτηση εσυ την ψηνεις στον αερα?

    εγω την εψησα στον αερα, τα τοιχωματα πανω-πανω εγιναν παρα πολυ σκουρα,σχεδον καμμενα ,μεχρι να ροδισει το κεντρο. και δεν ειχαν ιδιαιτερη διαφορα στο παχος...

    μηπως να εβαζα αλουμινοχαρτο απο πανω αφου βγαλω την μεμβρανη με το ρυζι?

    ευχαριστω!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 9-2-11  
    Πάνω-κάτω ψήνω τη βάση, Κατερίνα, κι αν την ψήσεις έτσι δεν θα χρειαστεί αλουμινόχαρτο. Αν θες να την ψήσεις σε αέρα θέλει πιο χαμηλή θερμοκρασία και όχι προθερμασμένο φούρνο, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει έτσι.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-3-11  
    Νατάσα δες τη συνταγή εδώ:
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/zele-epikalipsis-oudetero.html
    #
    Σχόλιο από Ginger, 22-4-12  
    tzorbi, αν πιστεύεις ότι η ζύμη σου χρειάζεται πιο πολύ αλεύρι (γιατί πχ, μπορεί να ήταν μεγάλο το αβγό), μπορείς να ρίξεις λίγο ακόμα. Μπορείς να την βάλεις και λίγο στο ψυγείο για ν' ανοίξει πιο εύκολα και να ρίξεις λίγο αλευράκι στον πάγκο σου. Όσο για τη μεμβράνη, δεν μου έχει κολλήσει ποτέ. Χρησιμοποιώ τη γνωστή μάρκα.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-6-13  
    Δυστυχώς δεν ξέρω να σου πω, alien, δεν έχω κάνει ποτέ ταρτάκια.

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tanya, 27-9-09  
    η συνταγή φαινόταν δύσκολη αλλα οι αναλυτικές οδηγίες βοήθησαν πολυ και βγήκε τέλεια! εναλλακτικά έβαλα σταφύλι αντι για φράουλες και βγήκε πιο κοντά στην εποχή!
    #
    Σχόλιο από angy85, 28-2-10  
    Την είχα φτιάξει πριν καιρό από τις συνταγές του Παρλιάρου, χαίρομαι που υπάρχει και εδώ γιατί είναι πάρα πολύ ωραία συνταγή! Από φρούτα διάλεξα φράουλες και βερίκοκα (από κομπόστα). Είχα βάλει πάνω από τα φρούτα ζελατίνα, όπως λέει η maria.k, και τα βοήθησε να μην «πανιάσουν».
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 18-7-12  
    Υπέροχη. Το ψήσιμο με τη μεμβράνη το φοβήθηκα και εγώ αλλά ευτυχώς όλα καλά.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα με φρουτα
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της MARINA17
    Γλυκα με φρουτα
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    Γλυκές πίτες-τάρτες-ζύμες, φούρνου
    Ένα βιβλίο 228 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ