Τάρτα φράουλας
Γλυκό σαν τσήζκεηκ. Εύκολη συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Tη συνταγή αυτή μας την έδωσε ο Nεκτάριος. Eυχαριστούμε πολύ την μητέρα του για την φοβερή έμπνευσή της!
Υλικά
-
400 γρ. μπισκότα digestive
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
1 κουτί ζελέ ανανά
-
400 γρ. φυτική σαντιγύ
-
200 γρ. φράουλες
-
2 κουταλιές κορν φλάουρ
-
3 κουταλιές ζάχαρη
-
1-2 φακελάκια βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπούμε τη μαργαρίνη ωσότου ασπρίσει. Μετά τρίβουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα ανακατεύουμε στη μαργαρίνη. Στρώνουμε το μείγμα αυτό σε μια φόρμα Σαρλότας Νο 28 (με σούστα).
-
2
Στη συνέχεια, διαλύουμε το ζελέ με ένα ποτήρι μόνο νερό και 2 κουταλιές ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο ώσπου να αρχίσει να πήζει λίγο.
-
3
Τότε ρίχνουμε τη σαντιγύ (που έχουμε χτυπήσει προηγουμένως) λίγο λίγο στο ζελέ μαζί με τις 2 βανίλιες και τα ανακατεύουμε ωσότου να ενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στη στρώση των μπισκότων και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
-
4
Στο μεταξύ πολτοποιούμε τις φράουλες και φροντίζουμε το μείγμα αυτό, με προσθήκη νερού, να γεμίζει 2 ποτήρια. Τα 2 ποτήρια του μείγματος αυτού τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τις 2 κουταλιές (όχι πολύ γεμάτες) κόρν φλάουρ και τις 3 κουταλιές ζάχαρη και το ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν αρχίσει να βγάζει φούσκες, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα ανοιχτό σκεύος για να κρυώσει γρήγορα, ενώ κάπου κάπου το ανακατεύουμε.
-
5
Όταν κρυώσει το χύνουμε και το στρώνουμε πάνω στη στρώση της σαντιγύ και το βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να αφαιρέσουμε το στεφάνι της φόρμας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)