κύρια φωτογραφία συνταγής Τάρτα φράουλας
flam
flam @psathoula

Γλυκό σαν τσήζκεηκ. Εύκολη συνταγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Tη συνταγή αυτή μας την έδωσε ο Nεκτάριος. Eυχαριστούμε πολύ την μητέρα του για την φοβερή έμπνευσή της!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

τουλάχιστον 8 ά
  1. 400 γρ. μπισκότα digestive
  2. 250 γρ. μαργαρίνη
  3. 1 κουτί ζελέ ανανά
  4. 400 γρ. φυτική σαντιγύ
  5. 200 γρ. φράουλες
  6. 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  7. 3 κουταλιές ζάχαρη
  8. 1-2 φακελάκια βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπούμε τη μαργαρίνη ωσότου ασπρίσει. Μετά τρίβουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα ανακατεύουμε στη μαργαρίνη. Στρώνουμε το μείγμα αυτό σε μια φόρμα Σαρλότας Νο 28 (με σούστα).

  2. 2

    Στη συνέχεια, διαλύουμε το ζελέ με ένα ποτήρι μόνο νερό και 2 κουταλιές ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο ώσπου να αρχίσει να πήζει λίγο.

  3. 3

    Τότε ρίχνουμε τη σαντιγύ (που έχουμε χτυπήσει προηγουμένως) λίγο λίγο στο ζελέ μαζί με τις 2 βανίλιες και τα ανακατεύουμε ωσότου να ενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στη στρώση των μπισκότων και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

  4. 4

    Στο μεταξύ πολτοποιούμε τις φράουλες και φροντίζουμε το μείγμα αυτό, με προσθήκη νερού, να γεμίζει 2 ποτήρια. Τα 2 ποτήρια του μείγματος αυτού τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τις 2 κουταλιές (όχι πολύ γεμάτες) κόρν φλάουρ και τις 3 κουταλιές ζάχαρη και το ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν αρχίσει να βγάζει φούσκες, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα ανοιχτό σκεύος για να κρυώσει γρήγορα, ενώ κάπου κάπου το ανακατεύουμε.

  5. 5

    Όταν κρυώσει το χύνουμε και το στρώνουμε πάνω στη στρώση της σαντιγύ και το βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να αφαιρέσουμε το στεφάνι της φόρμας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411
Καταπληκτική η συνταγή σου!Μπράβο!Έγινε ανάρπαστη!Θα ήθελα μόνο να σου ζητήσω συγγνώμη για ένα λάθος που έγινε σχετικά με τη φωτό.

Από

flam
flam @psathoula
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα