κύρια φωτογραφία συνταγής Τάρτα φρούτων 2

Τάρτα φρούτων 2

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Πάνος-Ζακ
Πάνος-Ζακ @cook_8470987
,Ελλάδα

Εύκολη δροσερή τάρτα φρούτων, με παραλαγή 2ης συνταγής. Δικιά μου συνταγή, και με υλικά που μπορεί να έχουμε στο σπίτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για καλύτερη ομορφάδα, που λέμε στη Ζάκυνθο, τις φέτες γύρω-γύρω στην τάρτα τις βάζουμε οριζοντίως λοξές καρφοτές σαν να κάνουμε ένα τοίχωμα γύρω στην τάρτα, και στο κέντρο πάντα τα κοματάκια φρούτων ή σταφύλια, η κοκτέιλ φρούτων κομπόστας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 έτοιμη βάση τάρτας από το super market
  2. 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος 125 γραμ.
  3. 1 φακελάκι ζελέ κεράσι, ή ότι προτιμάτε
  4. 1/3 κούπα νερό
  5. 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι, ή βύσινο ή ότι άλλο έχετε
  6. Λίγα φρούτα εποχής, αχλάδι, βερίκοκο, κεράσια, σταφύλια, ακτινίδια κ.λ.π. ή κονσέρβα κομπόστα βερίκοκο, ανανά, κοκτέιλ φρούτων, ή σε συνδιασμό φρέσκων φρούτων με κομπόστα. Ότι σας αρέσει και ότι έχετε στο σπίτι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το ζελέ όπως μας λέει η συνταγή, αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  2. 2

    Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σχετικά σφυχτή κρέμα, όχι σαντιγή. Ρίχνουμε το μισό υγρό κρύο ζελέ και ανακατεύουμε καλά.

  3. 3

    Βάζουμε την βάση τάρτας σε μια πιατέλα, αναμιγνύουμε το νερό με το χυμό και βρέχουμε με πινέλο καλά την τάρτα. Ρίχνουμε πάνω την κρέμα, την βάζουμε στο ψυγείο όσπου να ετοιμάσουμε τα φρούτα.

  4. 4

    Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φέτες ή και κοματάκια αν δεν έχουμε σταφύλια. Στρώνουμε ελαφρώς χωρίς να πιέζουμε τα φρούτα πάνω στην κρέμα, γύρω-γύρω τις φέτες και στη μέση τα κοματάκια ή τα σταφύλια. Ή αν χρησιμοποιήσαμε κοκτέιλ φρούτων κομπόστα. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.

  5. 5

    Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και να σφύξει η κρέμα καλά, και είναι έτοιμη.

  6. 6

    2ος τρόπος είναι να φτιάξουμε εμείς την τάρτα με συνταγή απο το site μας και όχι με έτοιμη τάρτα, και αφού κάνουμε την ίδια διαδικασία και παγώσει καλά η τάρτα με τα φρούτα και την κρέμα, να ρίξουμε από πάνω το υπόλοιπο υγρό ζελέ που μας έμεινε, και να το ξαναβάλουμε στο ψυγείο να παγώσει και το ζελέ. Αυτό διότι η έτοιμη τάρτα δεν έχει βάθος, οπότε δεν μας χωράει το ζελέ, ενώ με την σπιτική τάρτα έχουμε περισότερο βάθος, και γίνεται πολύ πιό ωραίο το γλυκό, απλά έχει περισότερη δουλειά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Πάνος-Ζακ
Πάνος-Ζακ @cook_8470987
στις
,Ελλάδα
Γειά σας. Είμαι από Ζάκυνθο 48 ετών παντρεμένος με δύο παιδιά. Μου αρέσει πολύ η κουζίνα και ιδικά η ζαχαροπλαστική. Έχω φτιάξει αρκετές συνταγές απο το site. Θα προσπαθείσω να βοηθείσω και εγώ με τις δικές μου συνταγές. Έχουμε και καταπληκτικά πιάτα στη Ζάκυνθο, αλλά ίσως λίγο βαριά κουζίνα για μερικούς. (Ένα μυστικό? να μαγειρεύετε σε φωτιά με ξύλα)Αυτά...Επισκεφτήτε τις ιστοσελίδες μου με πολλά και εδιαφέροντα θέματα, και δικές μου καταπληκτικες συνταγες.1) http//zante-strange-world.blogspot.com/2) http//sintagespanos.blogspot.com/
Δες περισσότερα