Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

Εύκολη και νόστιμη!
'Οικογενειακή' συνταγή που τη θυμάμαι από μωρό παιδάκι....η κουζίνα μοσχοβολούσε και, σχεδόν κάθε Κυριακή, το ορεκτικό του μεσημεριανού ήταν αυτή η τάρτα, που την έμαθε στη μαμά μου μια Γαλλίδα πελάτισσα του πατερούλη μου (εξ' ου και τα 'βαφτίσια' της τάρτας με το όνομά της - Κλάρα)...Βέβαια, το φύλλο το έφτιαχνε η μανούλα μου με τα χεράκια της, (που να βρεθεί κατεψυγμένη σφολιάτα το 1970) κι επίσης, εννοείται πως ήταν 'must' στα τραπέζια που έκαναν τότε οι γονείς μου....εδώ και πολλά χρόνια πιά, ευτυχώς υπάρχουν τα έτοιμα φύλλα σφολιάτας και επίσης, βάζω στη γέμιση και μανιτάρια ή και σπαράγγια (παρ' όλο που η μανούλα μου λέει πως έτσι, 'βεβηλώνω' τη συνταγή και...καταλαβαίνετε τι τηλεφωνικοί 'καβγάδες' πέφτουν για το συγκεκριμένο θέμα-) Αν θέλετε, δοκιμάστε κι εσείς! Καλή σας επιτυχία!-)

Λίγα μυστικά ακόμα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
  1. 350 γραμ. κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτας
  2. 200 γραμ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
  3. 250 γραμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα και έμμενταλ, ανακατεμένα μεταξύ τους
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 κουτ. σούπας Βιτάμ
  6. Λίγο αλεύρι
  7. Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  8. Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα απ' όλα, αφήνετε τη ζύμη να ξεπαγώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.

  2. 2

    Μόλις είναι έτοιμη, παίρνετε μια φόρμα για τάρτα (διαμέτρου 22 εκατοστών), τη βουτυρώνετε ελαφρά και την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.

  3. 3

    Στρώνετε τη ζύμη σφολιάτας στον πάτο και στα πλαϊνά της φόρμας, καλύπτοντας καλά τις επιφάνειες. Τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και βάζετε τη φόρμα στη συντήρηση του ψυγείου σας για 30 λεπτά.

  4. 4

    Περιμένοντας να περάσουν αυτά τα 30 λεπτά, ροδίζετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς να προσθέσετε βούτυρο ή λάδι) και κατόπιν το στραγγίζετε σε απορροφητκό χαρτί κουζίνας.

  5. 5

    Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Το αφήνετε να κρυώσει.

  6. 6

    Βγάζετε τη φόρμα απ' το ψυγείο, σκορπίζετε πάνω στη ζύμη το κρεμμύδι, το μπέικον και τα τριμμένα τυριά.

  7. 7

    Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε με αυτό το μείγμα τη γέμιση (μπέικον και κρεμμύδι) που ήδη έχετε βάλει στην φόρμα.

  8. 8

    Ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (ή, μέχρι να 'σφίξει' η γέμιση και να ροδίσουν οι άκρες της σφολιάτας.

  9. 9

    Μόλις ψηθεί, τη πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, την αφήνετε να γίνει αρκετά χλιαρή (οι γεύσεις 'δένουν' πολύ καλύτερα αν την αφήσετε να κρυώσει) και μετά, σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
Λυπάμαι που μου πήρε 5 χρόνια να την ανακαλύψω... Πραγματικά πολύ καλή. Ευχαριστούμε.

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,