natydia
natydia @cook_8505543

Είναι μια εύκολη τάρτα κολοκυθιού που την εμπνεύστηκα από τον κολοκυθοκεφτέ που λατρεύω!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα ωραίο και ελαφρύ γεύμα ειδικά και σαν σνακ στην παραλία. Προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ κρύα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
6-8 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 200 γρ αλεύρι
  3. 125 γρ βούτυρο
  4. 3 κουτ.σούπας νερό
  5. Για τη γέμιση
  6. φέτα []
  7. κασέρι τριμμένο της αρεσκείας μας
  8. 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  9. 1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομμένο
  10. δύοσμος
  11. αλάτι
  12. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι αρκετή ώρα για να στραγγίσουν.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

  3. 3

    Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί ή ταρτιέρα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.

  4. 4

    Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωτάρουμε τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι να μαραθούν. Βάζουμε μέσα και τα τριμμένα κολοκυθάκια μέχρι να φύγει όλο το νερό, αλατοπιπερώνουμε και τελειώνουμε με την τριμένη φέτα. Βάζουμε αρκετό δυόσμο.

  5. 5

    Πάνω στην ψημένη ζύμη στρώνουμε τη γέμιση και απο πάνω πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κασέρι προκειμένου να γίνει μια ωραία κρούστα.

  6. 6

    Τέλος περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.

  7. 7

    Ψήνουμε στος 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η τάρτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Rena
Rena @cook_rena2005
πολυ νοστιμη η συνταγη σου! εγω προσθεσα καροτο τριμμενο και αφαιρεσα τη φετα.εγινε πιο γλυκια αλλα πραγματικα θυμιζει κολοκυθοκεφτε!βοηθαει φυσικα και ο φρεσκος δυοσμος!!!!!

Από

natydia
natydia @cook_8505543
στις