ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ @cook_8510406
,

Είναι μια δροσερή τάρτα με λαιμ και δυόσμο και σε συνδυασμό με την λευκή σοκολάτα δημιουργεί καθαρές γεύσεις στο στόμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν σας αρέσει η γεύση του λαιμ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι απλά στύψτε πρώτα το μισό λεμόνι και δοκιμάστε, αν δεν σας αρκεί στύψτε και το υπόλοιπο.Ευχαριστούμε τη FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
10 άτομα
  1. 180 γρ. λευκή σοκολάτα (τεμαχισμένη)
  2. 1 lime
  3. 120 γρ. κρέμα γάλακτος (ζωική)
  4. 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  5. 70 γρ. βούτυρο
  6. 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (τεμαχισμένη)
  7. *Για έξτρα γεύση6-7 φύλλα φρέσκου δυόσμου + 1 κ.γ ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την βάση μπισκότουθρυματιζουμε τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε να ψηθούν για 2-3'.

  2. 2

    Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα.

  3. 3

    Απλώνουμε την βάση σε ταψί 21 εκ.και με τον πάτο ενός ποτηριού πιέζουμε την βάση από το κέντρο προς τις άκρες δημιουργώντας έτσι τοιχώματα. Ψύχουμε για 30' στο ψυγείο.

  4. 4

    Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα, μόλις λιώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.

  5. 5

    Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό του λαιμ.

  6. 6

    Ξεφορμάρουμε την βάση και ρίχνουμε τη γέμιση.

  7. 7

    Για το τέλος σε multi ψιλοκόβουμε τον δυόσμο με 1 κ.γ ζάχαρη και γαρνίρουμε από πάνω.

Αντιδράσεις

Από

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ
στις
,
Aκολουθησε με στο facebook https//www.facebook.com/pages/Sweet-Taste-Diogenis-Mavrofridis/1464041240545089?ref=hl
Δες περισσότερα