Τάρτα με καπνιστό σολομό

Bαθμολογία: 4.7273
       
 
22 ψήφοι
m-k, 17.08.10

Περιγραφή

Η συνταγή είναι από το Gourmet της Κυριακάτικης και όποτε την κάνω γίνεται ανάρπαστη!
Τάρτα με καπνιστό σολομό
photo: common

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. καπνιστός σολομός
  • 200 γρ. τυρί κρέμα (Philadelphia)
  • 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι(λίγο)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες διάφορες
Μέθοδος: Φούρνου
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Για τη βάση, βουτυρώστε κι αλευρώστε το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες. Στρώστε το φύλλο της σφολιάτας και τρυπήστε το σε αρκετά σημεία με ένα πηρούνι. Ψήστε τη σφολιάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  2. Για τη γέμιση, κόψτε τις φέτες του σολομού σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε σε ένα μπολ (μίξερ) το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και τα αβγά. Προσθέστε το σολομό, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Αδειάστε τη γέμιση στη μισοψημένη σφολιάτα και ψήστε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  4. Όταν ψηθεί η τάρτα, αφήστε τη να κρυώσει πριν την κόψετε σε μερίδες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο αλάτι- να είναι πολύ λίγο, γιατί είναι από μόνη της λίγο αλμυρή λόγω σολομού και τυριών. Σερβίρεται προαιρετικά με φρέσκα σαλατικά.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από poiuty82, 19-8-10  
    Τέλεια συνταγή!!! Μπράβο και σ' αυτόν που την ανακάλυψε, μπράβο και σε σένα που τη δημοσίευσες στο site!
    Ίσως ήταν και η μοναδική φορά που ακολούθησα κατά γράμμα μία συνταγή... Το μόνο που θα κάνω την επόμενη φορά είναι να αφαιρέσω εντελώς το αλάτι! Νομίζω δεν χρειαζόταν ούτε αυτό το λίγο...
    #
    Σχόλιο από m-k, 20-8-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ poiuty82 για τα πηρουνάκια! Ναι όντως το αλάτι θα μπορούσε να λείπει από τη συνταγή! Χαίρομαι που σου άρεσε κι ελπίζω να τη δοκιμάσουν κι άλλα πολλά μέλη!
    #
    Σχόλιο από common, 25-10-10  
    Πολύ νόστιμη τάρτα! Και ζεστή, την ώρα που την έβγαλα από το φούρνο, αλλά και την επόμενη μέρα κρύα.
    Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι όταν έψησα στην αρχή τη σφολιάτα μόνη της, ότι περίσσευε από το ταψάκι έπεσε κάτω και κάηκε ακουμπώντας τη λαμαρίνα του φούρνου. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να μην προ-ψήσω τη σφολιάτα.
    Ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνταγή.
    #
    Σχόλιο από m-k, 30-10-10  
    Χαίρομαι common που σου άρεσε! Και σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Για να μη σου πέφτει η σφολιάτα προσπάθησε να την "τυλίξεις" πάνω στο χείλος της φόρμας...!
    #
    Σχόλιο από fsssboing, 26-12-10  
    Τι να πω για τη συνταγή; Απίστευτη! Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου πίστευαν οτι την είχα φτιάξει εγώ! Πανόστιμη! Θα τη ξαναφτιάξω σήμερα! Ευχαριστώ πολύ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 27-12-10  
    #
    Σχόλιο από ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ, 21-1-11  
    Εξαιρετική συνταγή, ελαφριά και φίνα γεύση! Πρόσθεσα και λίγο εστραγκόν.
    #
    Σχόλιο από irinina, 29-3-11  
    Υπέροχη τάρτα!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝΑ67, 29-3-11  
    απλα υπεροχη!
    #
    Σχόλιο από m-k, 30-3-11  
    Χαίρομαι που σας αρέσει!!!
    #
    Σχόλιο από marzipan, 19-9-11  
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Εγώ έκανα αντί για μία μεγάλη τάρτα πολλά μικρά ταρτάκια. :)
    #
    Σχόλιο από katrines2, 10-12-11  
    φοβερη ταρτα!!!! ειναι απιστευτα νοστιμη και την συστηνω σε φιλους. Θεωρω ότι ειναι και ευπαρουσιαστη σε τραπεζι. μπραβο και παλι μπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από m-k, 10-12-11  
    Σ'ευχαριστώ πολύ katrines2! :-)
    #
    Σχόλιο από vir, 20-12-11  
    τέλεια! θα την κάνω και σε καθιστό τραπέζι την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Προς Θεού μόνο μην βάλετε καθόλου αλάτι. Εγώ να φανταστείτε χρησιμοποιήσα gouda και ήταν τόσο λύσσα ο σολομός, που για 'μενα ήταν πολύ κι αυτό. Φαντάζομαι με παρμεζάνα...
    #
    Σχόλιο από Maria75, 27-12-11  
    #
    Σχόλιο από m-k, 27-12-11  
    Σας ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    vir έχεις δίκιο το αλάτι δε χρειάζεται τελικά! Έχει αναφερθεί άλλωστε και στα προηγούμενα σχόλια!
    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους σας!
    #
    Σχόλιο από snob, 14-1-12  
    Πάρα πολύ νόστιμη η τάρτα και πανεύκολη. Και την επόμενη μερα είναι ακόμα πιο νόστιμη. Εγώ δε χρησιμοποίησα σφολιάτα, πήρα έτοιμη ζύμη τάρτας πίλσμπουρι που ήθελα να τη δοκιμάσω κιόλας.
    #
    Σχόλιο από m-k, 15-1-12  
    Να 'σαι καλά snob για τα πιρουνάκια! Μας έδωσες ιδέες με τη ζύμη πίλσμπουρι! Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 16-1-12  
    Eυχαριστούμε πολύ για την ωραία σου συνταγή,μόλις την δοκίμασα και είναι φίνα!!!!
    Η μόνη διαφορά που έκανα γιατί δεν είχα φρέσκο κρεμμυδάκι ήταν ότι έβαλα 2 λεπτά πράσα ψιλοκομμένα και βγήκε τέλειο!
    #
    Σχόλιο από lisa17, 23-1-12  
    Πολύ νόστιμη συνταγή! Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις τάρτες που σερβίρουν σε ακριβά γαλλικά εστιατόρια!

    Δεν έβαλα όμως κρεμμυδάκι, ούτε αλάτι! Ανεβάζω και φωτό!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    36 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από poiuty82, 19-8-10  
    Τέλεια συνταγή!!! Μπράβο και σ' αυτόν που την ανακάλυψε, μπράβο και σε σένα που τη δημοσίευσες στο site!
    Ίσως ήταν και η μοναδική φορά που ακολούθησα κατά γράμμα μία συνταγή... Το μόνο που θα κάνω την επόμενη φορά είναι να αφαιρέσω εντελώς το αλάτι! Νομίζω δεν χρειαζόταν ούτε αυτό το λίγο...
    #
    Σχόλιο από m-k, 20-8-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ poiuty82 για τα πηρουνάκια! Ναι όντως το αλάτι θα μπορούσε να λείπει από τη συνταγή! Χαίρομαι που σου άρεσε κι ελπίζω να τη δοκιμάσουν κι άλλα πολλά μέλη!
    #
    Σχόλιο από common, 25-10-10  
    Πολύ νόστιμη τάρτα! Και ζεστή, την ώρα που την έβγαλα από το φούρνο, αλλά και την επόμενη μέρα κρύα.
    Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι όταν έψησα στην αρχή τη σφολιάτα μόνη της, ότι περίσσευε από το ταψάκι έπεσε κάτω και κάηκε ακουμπώντας τη λαμαρίνα του φούρνου. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να μην προ-ψήσω τη σφολιάτα.
    Ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνταγή.
    #
    Σχόλιο από m-k, 30-10-10  
    Χαίρομαι common που σου άρεσε! Και σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Για να μη σου πέφτει η σφολιάτα προσπάθησε να την "τυλίξεις" πάνω στο χείλος της φόρμας...!
    #
    Σχόλιο από fsssboing, 26-12-10  
    Τι να πω για τη συνταγή; Απίστευτη! Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου πίστευαν οτι την είχα φτιάξει εγώ! Πανόστιμη! Θα τη ξαναφτιάξω σήμερα! Ευχαριστώ πολύ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 27-12-10  
    #
    Σχόλιο από ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ, 21-1-11  
    Εξαιρετική συνταγή, ελαφριά και φίνα γεύση! Πρόσθεσα και λίγο εστραγκόν.
    #
    Σχόλιο από irinina, 29-3-11  
    Υπέροχη τάρτα!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝΑ67, 29-3-11  
    απλα υπεροχη!
    #
    Σχόλιο από m-k, 30-3-11  
    Χαίρομαι που σας αρέσει!!!
    #
    Σχόλιο από marzipan, 19-9-11  
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Εγώ έκανα αντί για μία μεγάλη τάρτα πολλά μικρά ταρτάκια. :)
    #
    Σχόλιο από katrines2, 10-12-11  
    φοβερη ταρτα!!!! ειναι απιστευτα νοστιμη και την συστηνω σε φιλους. Θεωρω ότι ειναι και ευπαρουσιαστη σε τραπεζι. μπραβο και παλι μπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από m-k, 10-12-11  
    Σ'ευχαριστώ πολύ katrines2! :-)
    #
    Σχόλιο από vir, 20-12-11  
    τέλεια! θα την κάνω και σε καθιστό τραπέζι την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Προς Θεού μόνο μην βάλετε καθόλου αλάτι. Εγώ να φανταστείτε χρησιμοποιήσα gouda και ήταν τόσο λύσσα ο σολομός, που για 'μενα ήταν πολύ κι αυτό. Φαντάζομαι με παρμεζάνα...
    #
    Σχόλιο από Maria75, 27-12-11  
    #
    Σχόλιο από m-k, 27-12-11  
    Σας ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    vir έχεις δίκιο το αλάτι δε χρειάζεται τελικά! Έχει αναφερθεί άλλωστε και στα προηγούμενα σχόλια!
    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους σας!
    #
    Σχόλιο από m-k, 15-1-12  
    Να 'σαι καλά snob για τα πιρουνάκια! Μας έδωσες ιδέες με τη ζύμη πίλσμπουρι! Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 16-1-12  
    Eυχαριστούμε πολύ για την ωραία σου συνταγή,μόλις την δοκίμασα και είναι φίνα!!!!
    Η μόνη διαφορά που έκανα γιατί δεν είχα φρέσκο κρεμμυδάκι ήταν ότι έβαλα 2 λεπτά πράσα ψιλοκομμένα και βγήκε τέλειο!
    #
    Σχόλιο από lisa17, 23-1-12  
    Πολύ νόστιμη συνταγή! Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις τάρτες που σερβίρουν σε ακριβά γαλλικά εστιατόρια!

    Δεν έβαλα όμως κρεμμυδάκι, ούτε αλάτι! Ανεβάζω και φωτό!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-1-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από snob, 14-1-12  
    Πάρα πολύ νόστιμη η τάρτα και πανεύκολη. Και την επόμενη μερα είναι ακόμα πιο νόστιμη. Εγώ δε χρησιμοποίησα σφολιάτα, πήρα έτοιμη ζύμη τάρτας πίλσμπουρι που ήθελα να τη δοκιμάσω κιόλας.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Μπουφές με  Αλμυρές λιχουδιές και μεζεδάκια
    Ένα βιβλίο 203 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της danai1983
    αγαπημένα ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της karavour
    Πιτούλες, ψαράκια, ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της Δεσποινούλα !
    Πιτουλες και ζυμαράκια
    Ένα βιβλίο 114 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα