dcroula
dcroula @Roula1505
Αθήνα-Μενίδι,Ελλας

Μια νόστιμη κι εύκολη τάρτα, για μπουφέ ή για δείπνο με φίλους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η τάρτα μπορεί να μπει στην κατάψυξη χωρίς το υγρό μείγμα. Μπορούν να μπουν κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας καθώς επίσης και άλλου είδους τυριά (απαραίτητο τουλάχιστον 1 κίτρινο τυρί).Η συνταγή είναι της Hliannas, παλιότερο μέλος του σάιτ, που εγώ δεν το πρόλαβα....αλλά είχα προλάβει να εκτυπώσω την συνταγή, πριν την αφαιρέσει (ευτυχώς). Επειδή την έχω φτιάξει αρκετές φορές απο τότε που έγινα μέλος κι επειδή στο ενδιάμεσο δεν έχει ξανανέβει, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να το κάνω. Έχω κάνει ελάχιστες αλλαγές, που κυρίως αφορούν τα είδη των τυριών, τονίζω όμως ότι είναι δική της.Την συνταγή την έχω δοκιμάσει και με φύλλο κουρού κι είναι εξίσου καλή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
8-10 άτομα
  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 1/4 κιμά μοσχαρίσιο
  3. 3-4 κ.σ. λάδι
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 σκελίδα σκόρδο ή σκόνη
  6. 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  7. 4-5 μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  8. 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  9. 1 φλ.τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο (τύπου γκούντα ή ένταμ)
  10. 1 φλ.τσ. ανθότυρο και φέτα (ανάμεικτα)
  11. 1,5 φλ.τσ. γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος
  12. 1-2 αυγά
  13. 1 κ.γ. εστραγκόν
  14. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λαδώνω λίγο την ταρτιέρα ή το ταψί μου και απλώνω τη σφολιάτα. Την τρυπάω με πιρούνι σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει πολύ και την ψήνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά, να πάρει και λίγο χρώμα.

  2. 2

    Ξεκινάω να φτιάχνω τη γέμιση. Βάζω στο τηγάνι ή σε μικρό κατσαρολάκι το λάδι και σοτάρω τον κιμά, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνω να ψηθεί για 10 λεπτά περίπου και το αφήνω να κρυώσει λίγο.

  3. 3

    Στην ψημένη σφολιάτα ρίχνω τον ψημένο κιμά, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πιπεριά, όπως είναι ωμές και στρώνω όμορφα. Απο πάνω ρίχνω τα τυριά.

  4. 4

    Στο τέλος φτιάχνω και το υγρό μείγμα, ανακατεύοντας τα αυγά με το γάλα και χτυπώντας τα λίγο μεταξύ τους.

  5. 5

    Περιχύνω την τάρτα με το υγρό μείγμα και πασπαλίζω με λίγο εστραγκόν.

  6. 6

    Ψήνω στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια

redhair
redhair @Mariagiapi
θα τη δοκιμασω αυριο κιολας\nφαινεται ευκολη και ενδιαφερουσα\nσου λεω αυριο λοιπον

Από

dcroula
dcroula @Roula1505
στις
Αθήνα-Μενίδι,Ελλας
Με λένε Ρούλα.Δεν ήξερα τίποτα απο μαγειρική εκτός απο κάποια πολύ βασικά και χωρίς μεγάλη φαντασία.Τα τελευταία χρόνια χάρη στις εκπομπές μαγειρικής και σε site σαν κι αυτό βελτιώνομαι συνέχεια.Χαίρομαι που έγινα μέλος αυτής της μεγάλης παρέας.Λατρέυω την μουσική,ειδικά την rock & hevy metal.Εκτός λοιπόν απ'το τσουκάλι κατά διαστήματα ασχολούμαι και με μαθήματα μουσικής.
Δες περισσότερα