Τάρτα με κρέμα και μαρμελάδα

LUPAKI
LUPAKI @cook_8451636
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Ζύμη πάστα φλώρα, κρέμα μπεσαμέλ γλυκιά και μαρμελάδα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 2 κουταλάκια γλυκού μπεϊκινγκ πάουντερ
  4. 1 φλυτζάνι μαργαρίνη
  5. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  6. 2 βανίλιες
  7. 2 κ.σ. κονιάκ
  8. Για την κρέμα
  9. 5 κ.σ. φάριν απ
  10. 2 φλυτζάνια γάλα
  11. 80 γρ. βούτυρο
  12. 4 κ.σ. ζάχαρη
  13. 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το κονιάκ.

  2. 2

    Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπεϊκινγκ και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το βούτυρο.

  3. 3

    Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε φορμάκια ή μια μεγάλη ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα λεπτό στρώμα (καλύπτουμε και τα τοιχώματα)

  5. 5

    Κάνουμε πολλές τρύπες στην βάση της ζύμης για να μην φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 50 λεπτά περίπου (μέχρι να ψηθεί η ζύμη μας)

  6. 6

    Βάζουμε το αλεύρι σε κατσαρολάκι σε καυτό μάτι.

  7. 7

    Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο στο αλέυρι και ρίχνουμε το βούτυρο που σιγά-σιγά λιώνει και το ανακατεύουμε με το αλεύρι.

  8. 8

    Αφού λιώσει όλο το βούτυρο προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά

  9. 9

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.

  10. 10

    Τέλος προσθέτουμε το αυγό.

  11. 11

    Με την κρέμα γεμίζουμε την ζύμη μας και ψήνουμε πάλι για λίγο στο φούρνο στους 150°C (να μην καεί η κρέμα μας)

  12. 12

    Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα μας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Από

LUPAKI
LUPAKI @cook_8451636
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ