Τάρτα με κρέμα και μαρμελάδα
Ζύμη πάστα φλώρα, κρέμα μπεσαμέλ γλυκιά και μαρμελάδα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το κονιάκ.
-
2
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπεϊκινγκ και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το βούτυρο.
-
3
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή.
-
4
Βουτυρώνουμε φορμάκια ή μια μεγάλη ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα λεπτό στρώμα (καλύπτουμε και τα τοιχώματα)
-
5
Κάνουμε πολλές τρύπες στην βάση της ζύμης για να μην φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 50 λεπτά περίπου (μέχρι να ψηθεί η ζύμη μας)
-
6
Βάζουμε το αλεύρι σε κατσαρολάκι σε καυτό μάτι.
-
7
Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο στο αλέυρι και ρίχνουμε το βούτυρο που σιγά-σιγά λιώνει και το ανακατεύουμε με το αλεύρι.
-
8
Αφού λιώσει όλο το βούτυρο προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά
-
9
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
-
10
Τέλος προσθέτουμε το αυγό.
-
11
Με την κρέμα γεμίζουμε την ζύμη μας και ψήνουμε πάλι για λίγο στο φούρνο στους 150°C (να μην καεί η κρέμα μας)
-
12
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)