κύρια φωτογραφία συνταγής Τάρτα με κρέμα λεμόνι

Τάρτα με κρέμα λεμόνι

30 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Μυρτω
Μυρτω @myrto
Πάτρα,

Για όσους αρέσει το λεμόνι

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το περιοδικό gourmet της εφημεριδας Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Ζύμη (για 2 τάρτες )
  2. 3 1/2 φλυτζ. αλεύρι
  3. 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  4. 1/2 φλυτζ. βούτυρο λιωμένο
  5. 1 γιαούρτι αγελαδινό (1 φλυτζ.)
  6. 1 κουτ. γλυκού σόδα
  7. 1 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
  8. 1/3 φλυτζ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
  9. 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  10. 6 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  11. 1/2 φλυτζ. γάλα ζαχαρούχο
  12. 1 φλυτζ. ζάχαρη
  13. 6 κροκάδια αυγών
  14. 1/2 φλυτζ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιών
  15. 1 1/2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το γιαούρτι και τη σόδα, διαλυμένη στο λεμόνι.

  2. 2

    Ανακατεύουμε βιαστικά με τα δάχτυλα, απλώς να ενσωματωθούν τα υλικά.

  3. 3

    Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και βάζουμε το κάθε μισό σε πλαστική μεμβράνη, πιέζοντας, να γίνει σαν πίτα.

  4. 4

    Αφήνουμε το ένα κομμάτι στο ψυγείο, για 20-30 λεπτά. (Φυλάττουμε το δεύτερο κομμάτι στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.)

  5. 5

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.

  6. 6

    Απλώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη στον πάτο και τα πλάγια μιας λαδωμένης φόρμας για τάρτα.

  7. 7

    Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και πιέζουμε να βυθιστούν στη ζύμη.

  8. 8

    Τρυπάμε σε πολλές μεριές με πιρούνι.

  9. 9

    Ψήνουμε 15-20 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

  10. 10

    Μη σβήσετε το φούρνο.

  11. 11

    Φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας το βούτυρο σε μπαιν μαρί. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και βγάζουμε από τη φωτιά.

  12. 12

    Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα κροκάδια, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το λεμόνι και το ξύσμα.

  13. 13

    Το βάζουμε πάλι σε μπαιν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, περίπου 8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.

  14. 14

    Αδειάζουμε στην ψημμένη ζύμη και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η κρέμα να πήξει στην περιφέρεια αλλά να τρέμει στο κέντρο.

  15. 15

    Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε για να σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Μυρτω
στις
Πάτρα,