Τάρτα με κρέμα λεμόνι
Για όσους αρέσει το λεμόνι
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το περιοδικό gourmet της εφημεριδας Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Υλικά
-
Ζύμη (για 2 τάρτες )
-
3 1/2 φλυτζ. αλεύρι
-
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
-
1/2 φλυτζ. βούτυρο λιωμένο
-
1 γιαούρτι αγελαδινό (1 φλυτζ.)
-
1 κουτ. γλυκού σόδα
-
1 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
-
1/3 φλυτζ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
-
3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
6 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
-
1/2 φλυτζ. γάλα ζαχαρούχο
-
1 φλυτζ. ζάχαρη
-
6 κροκάδια αυγών
-
1/2 φλυτζ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιών
-
1 1/2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το γιαούρτι και τη σόδα, διαλυμένη στο λεμόνι.
-
2
Ανακατεύουμε βιαστικά με τα δάχτυλα, απλώς να ενσωματωθούν τα υλικά.
-
3
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και βάζουμε το κάθε μισό σε πλαστική μεμβράνη, πιέζοντας, να γίνει σαν πίτα.
-
4
Αφήνουμε το ένα κομμάτι στο ψυγείο, για 20-30 λεπτά. (Φυλάττουμε το δεύτερο κομμάτι στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.)
-
5
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
-
6
Απλώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη στον πάτο και τα πλάγια μιας λαδωμένης φόρμας για τάρτα.
-
7
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και πιέζουμε να βυθιστούν στη ζύμη.
-
8
Τρυπάμε σε πολλές μεριές με πιρούνι.
-
9
Ψήνουμε 15-20 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
-
10
Μη σβήσετε το φούρνο.
-
11
Φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας το βούτυρο σε μπαιν μαρί. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και βγάζουμε από τη φωτιά.
-
12
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα κροκάδια, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το λεμόνι και το ξύσμα.
-
13
Το βάζουμε πάλι σε μπαιν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, περίπου 8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
-
14
Αδειάζουμε στην ψημμένη ζύμη και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η κρέμα να πήξει στην περιφέρεια αλλά να τρέμει στο κέντρο.
-
15
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε για να σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια