Τάρτα με κρέμα σοκολάτας
Η συνταγή είναι από το Chef on Air,απλά εκανα την παραλλαγή με το βύσσινο,γιατί δεν μου αρέσει το ροδι και βγηκε εξισου καταπληκτικό.!
Αν θέλουμε να γλυτώσουμε λίγη ώρα τότε τη βάζουμε για 1 ½ ώρα στη κατάψυξη και μετά για 1 ώρα στο ψυγείο .
Υλικά
-
Για τη βάση
-
330 γρ. μπισκότα σοκολάτας
-
Για την κρέμα σοκολάτας
-
400 ml γάλα
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
80 γρ. ζάχαρη καστανή
-
40 – 45 γρ. κορν φλάουρ
-
5 κ.σ. ούζο
-
4 κρόκους αβγών
-
Για τη σαντιγί
-
2 φλ. κρέμα γάλακτος
-
1/2 φλ. γιαούρτι
-
κακάο για πασπάλισμα
-
ζάχαρη άχνη όσο γλυκιά θέλουμε την σαντιγί
-
βυσσινα σε κουτί (μιγμα για ταρτες) για διακόσμηση εαν θέλουμε!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να ετοιμάσουμε τη βάση, βάζουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να θρυμματιστούν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και δουλεύουμε με τα χέρια. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το απλώνουμε με ένα κουτάλι να καλύψει όλη την βάση και τα πλαϊνά. Βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά να παγώσει καλά, αν θέλουμε.
-
2
Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε την κρέμα, το γάλα και την σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
-
3
Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το ούζο και τα αβγά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
-
4
Ανακατεύουμε καλά συνεχώς με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
-
5
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για λίγα λεπτά και την αδειάζουμε στη σοκολατένια βάση της τάρτας.
-
6
Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της τάρτας για να μη στεγνώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
-
7
Για να φτιάξουμε τη σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, και εαν θέλουμε ελάχιστο λικέρ, ενσωματώνουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.
-
8
Απλώνουμε την κρέμα με μια σπάτουλα στη επιφάνεια της τάρτας, πασπαλίζουμε με το κακάο και περιχύνουμε με τα βυσσινα.
Σχόλια (8)