Τάρτα με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα αλα Μόναχο!

katerina_ko
katerina_ko @cook_8496450
,

Δίπλα στο σπίτι μου στο Μόναχο υπάρχει μια διάσημη σοκολατερί που κάνει απίστευτες τάρτες/τούρτες! Μετά από πολύ αναζήτηση βρήκα τη συνταγή για αυτήν την τάρτα, η οποία είναι σχεδόν ίδια με της σοκολατερί...! Θέλω λοιπόν να τη μοιραστώ μαζί σας γιατί κάτι παρόμοιο δεν έχω φάει στην Ελλάδα!

Λίγα μυστικά ακόμα

H φόρμα τάρτας που έχω εγώ είναι 28cm...! 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη βάση
  2. 250 γρ. αλεύρι
  3. 1 πρέζα αλάτι
  4. 80 γρ. ζάχαρη
  5. 100 γρ. βούτυρο σε κύβους(θερμοκρασία δωματίου)
  6. 1 αυγό (μόνο τον κρόκο)
  7. 50 ml νερό
  8. ρεβύθια ή φασόλια για να καλύψουμε την τάρτα κατά το ψήσιμο
  9. Για τα βατόμουρα
  10. 250 γρ. βατόμουρα(εγώ χρησιμοποιώ κατεψυγμένα)
  11. 80 ml νερό
  12. 1/2 κουτ.γλ. χυμό λεμόνι
  13. λίγο αλάτι
  14. 50 γρ. ζάχαρη
  15. 1 1/2 κ.σ. corn flour
  16. Για τη γέμιση
  17. 75 γρ. ρικότα
  18. 1 1/2 κ.γ. βανίλια άρωμα
  19. 90 γρ. βούτυρο
  20. λίγα βατόμουρα για διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλέυρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα το τρίβουμε μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα.

  2. 2

    Στη συνέχεια κάνουμε μια λακούβα στη ζύμη μας και προσθέτουμε τον κρόκο και το νερό. Πλάθουμε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά και μετά τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.

  3. 3

    Ύστερα από μια ώρα ξεκινάμε να προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και ανοίγουμε φύλλο, το οποίο τοποθετούμε στη φόρμα της τάρτας.(Προηγουμένως έχουμε αλευροβουτυρώσει τη φόρμα).

  4. 4

    Τρυπάμε την επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια/ρεβίθια και ψήνουμε για 30΄. Βγάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  5. 5

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα βατόμουρων σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν όλα ένασ χυλός. Απλώνουμε το χυλό σε όλη την τάρτα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 40'.

  6. 6

    Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά τοποθετούμε το βούτυρο, τη ρικότα, το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη βανίλια και σιγά σιγά τη σοκολάτα(που έχουμε κόψει σε κομμάτια).

  7. 7

    Μόλις λιώσει η σοκολάτα βγάζουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν απλώσουμε πάνω στην τάρτα.

  8. 8

    Στο τέλος διακοσμούμε την τάρτα μας με βατόμουρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει αρκετά.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Athina
Athina @Athinaki
Δεν γράφεις στις οδηγίες για τη σάλτσα βατόμουρο. Μπαίνει πάνω από το μπισκότο και κάτω απ' την κρέμα σοκολάτας;

Από

katerina_ko
katerina_ko @cook_8496450
στις
,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα