Τάρτα με μανιτάρια, κρεμμύδι, ζαμπόν και μοτσαρέλα
Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη τάρτα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπαγώνουμε το φύλλο ζύμης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εγώ χρησιμοποίησα Ζύμη Κανάκη κουρού φρέσκια, οπότε χρειάσθηκε 10΄ μόνο έξω από το ψυγείο.
-
2
Βουτυρώνουμε ελαφριά μια ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη.
-
3
Την τρυπάμε με ένα πηρούνι παντού (και στα πλάγια της ταρτιέρας).
-
4
Εντωμεταξύ σωτάρουμε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια (χωρίς λιπαντική ύλη), τις φέτες κρεμμυδιού, σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί και αφού εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια "τσιμπιά" σκόρδο σκόνη.
-
5
Σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.
-
6
Σε ένα μπωλ, κτυπάμε ένα αυγό (να διαλυθεί ο κρόκος) και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μοσχοκάρυδο και την τριμμένη μοτσαρέλα.
-
7
Βάζουμε τη γέμιση πάνω στην τάρτα, προσθέτουμε το μίγμα αυγού-κρέμας γάλακτος-μοτσαρέλας προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της τάρτας και από επάνω ρίχνουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
-
8
Τελευταία πινελιά λίγος τριμμένος ξερός δυόσμος.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς για 30΄ ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια της τάρτας (ανάλογα με τον φούρνο).
-
10
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η τάρτα πριν την κόψουμε σε 8 κομμάτια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια