Τάρτα με μανιτάρια, κρεμμύδι, ζαμπόν και μοτσαρέλα

34 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
bluechip
bluechip @cook_8460242
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ,ΕΛΛΑΔΑ

Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη τάρτα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
8 κομμάτια
  1. 1 φύλλο ζύμη κουρού
  2. 1 βάζο μανιτάρια σε κομμάτια
  3. 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  4. 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
  5. 100 γρ. ζαμπόν
  6. 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  7. λίγη τριμμένη γραβιέρα
  8. 400 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  9. λίγο σκόρδο σκόνη
  10. αλάτι - πιπέρι
  11. λίγος τριμμένος δυόσμος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπαγώνουμε το φύλλο ζύμης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εγώ χρησιμοποίησα Ζύμη Κανάκη κουρού φρέσκια, οπότε χρειάσθηκε 10΄ μόνο έξω από το ψυγείο.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε ελαφριά μια ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη.

  3. 3

    Την τρυπάμε με ένα πηρούνι παντού (και στα πλάγια της ταρτιέρας).

  4. 4

    Εντωμεταξύ σωτάρουμε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια (χωρίς λιπαντική ύλη), τις φέτες κρεμμυδιού, σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί και αφού εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια "τσιμπιά" σκόρδο σκόνη.

  5. 5

    Σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.

  6. 6

    Σε ένα μπωλ, κτυπάμε ένα αυγό (να διαλυθεί ο κρόκος) και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μοσχοκάρυδο και την τριμμένη μοτσαρέλα.

  7. 7

    Βάζουμε τη γέμιση πάνω στην τάρτα, προσθέτουμε το μίγμα αυγού-κρέμας γάλακτος-μοτσαρέλας προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της τάρτας και από επάνω ρίχνουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα και λίγη τριμμένη φρυγανιά.

  8. 8

    Τελευταία πινελιά λίγος τριμμένος ξερός δυόσμος.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς για 30΄ ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια της τάρτας (ανάλογα με τον φούρνο).

  10. 10

    Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η τάρτα πριν την κόψουμε σε 8 κομμάτια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

bluechip
bluechip @cook_8460242
στις
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ,ΕΛΛΑΔΑ