Τάρτα με μήλα
Μια τάρτα με ξεχωριστή γεύση μια και η βάση της αποτελείται κυρίως από αμύγδαλο και φυστίκι Αιγίνης. Πανεύκολη και γρήγορη με φανταστική γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι μια δική μου παραλλαγή του κέικ με μήλα του Στέλιου Παρλιάρου.Από τις γλυκές ιστορίες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.
-
2
Τα ανακατεύουμε σε μπωλ με το βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, το μπέικιν και τη ζάχαρη.
-
3
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη ταρτιέρα και στρώνουμε από πάνω μπήγοντάς τα μήλα σε φέτες.
-
4
Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160 για ακόμη 30 λεπτά.
-
5
Αφού κρυώσει εντελώς πασπαλίζουμε μα ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σχόλια (3)