ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
,greece

Μια τάρτα με ξεχωριστή γεύση μια και η βάση της αποτελείται κυρίως από αμύγδαλο και φυστίκι Αιγίνης. Πανεύκολη και γρήγορη με φανταστική γεύση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι μια δική μου παραλλαγή του κέικ με μήλα του Στέλιου Παρλιάρου.Από τις γλυκές ιστορίες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 150 γραμ. φιστίκια αιγίνης
  2. 250 γραμ. αμύγδαλα άσπρα
  3. 3 μήλα κόκκινα γλυκά
  4. 100 γραμ. αλεύρι μαλακό
  5. 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  6. 200 γραμ. ζάχαρη λευκή
  7. 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη μαύρη
  8. 250 γραμ. βούτυρο
  9. ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.

  2. 2

    Τα ανακατεύουμε σε μπωλ με το βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, το μπέικιν και τη ζάχαρη.

  3. 3

    Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη ταρτιέρα και στρώνουμε από πάνω μπήγοντάς τα μήλα σε φέτες.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160 για ακόμη 30 λεπτά.

  5. 5

    Αφού κρυώσει εντελώς πασπαλίζουμε μα ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Nataly
Nataly @cook_8456464
peirazei an xrisimopoiiso mono kastani zaxari? eimai allergiki stin lefki! tha allaxei poli i gefsi tis tartas?

Από

ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
στις
,greece
Λατρεύω τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.Με ξεκουράζει,μου δίνει ενέργεια,με κάνει να νιώθω χρήσιμη και δημιουργική και γενικά είναι το αποτελεσματικότερο αντικαταθληπτικό αν το αγαπάς αυτό που κάνεις.
Δες περισσότερα