femcook
femcook @femcook
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Μιά τάρτα με πράσα λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες αλλά το ίδιο νόστιμη.

Γιά να ταιριάξουμε εύκολα την λαδόκολλα στην στρογγυλή ταρτιέρα οδηγίες εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/3084298-antikollitiko-xarti-se-ola-ta-skeui-sto-lepto

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 κομμάτια
  1. Για την ζύμη.
  2. 65 γρ μαργαρίνη παγωμένη από το ψυγείο
  3. 1/2 κ.γ. αλάτι
  4. 1 μικρό αυγό
  5. 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. Για την γέμιση.
  7. 500 γρ πράσα
  8. 1 μελιτζάνα χωρίς την φλούδα κομμένη σε μικρούς κύβους
  9. 1 σκελίδα σκόρδο
  10. 100 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
  11. 40 γρ. φρέσκο βούτυρο
  12. 1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
  13. 1/2 φλυτζάνι γλυκειά γραβιέρα
  14. 1/2 φλυτζάνι πεκορίνο
  15. μαύρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στην κουζινομηχανή τη μαργαρίνη, το αυγό, τα αλεύρια και το αλάτι. Ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας τους κόφτες μέχρι να γίνει μιά ζύμη που θα τυλιχτεί γύρω από τον κόφτη.

  2. 2

    Βγάζουμε, ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη πάνω σε λαδόκολλα.

  3. 3

    Τοποθετούμε στην ταρτιέρα, κάνουμε τρύπες με το πηρούνι και ψήνουμε για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το μπέικον. Βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα πράσα, την κομμένη μελιτζάνα και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά γυρνώντας τα συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν καλά και να φύγουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το μπέικον και τ΄αφήνουμε να σωταριστεί λίγο κι αυτό μέχρι να μαλακώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα τυριά, τα αυγά και τα μπαχαρικά κατά βούληση.

  5. 5

    Αδειάζουμε το μίγμα στην τάρτα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Σχόλια

femcook
femcook @femcook
Τώρα ανακάλυψα ότι δεν εξήγησα αρκετά το θέμα \"λαδόκολλα\"... Η τάρτα μας θα βγεί πολύ πιό εύκολα εάν ντύσουμε την ταρτιέρα με χαρτί ψησίματος(λαδόκολλα).. Για να μην παιδευόμαστε με χαρτοκοπτική υπάρχει ο απλός τρόπος του βρεξίματος.. Κόβουμε την κόλλα σε διάσταση που να ταιριάζει στην ταρτιέρα ή σε οποιοδήποτε σκεύος θέλουμε να την τοποθετήσουμε.. Παίρνουμε το χαρτί και το βάζουμε κάτω από την βρύση, το βρέχουμε καλά τσαλακώνοντας το .. Το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το μέ τις χούφτες μας... Μετά πολύ προσεκτικά το ανοίγουμε.. ΠΡΟΣΟΧΗ όταν είναι βρεγμένο σκίζεται εύκολα.. Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί είναι πολύ μαλακό και το τοποθετούμε πολύ εύκολα σε όλα τα σκεύη.. Δεν παίζει κανένα ρόλο στο ψήσιμο το ότι είναι βρεγμένο.. Τα πάντα ψήνονται το ίδιο καλά με το στεγνό..

Από

femcook
femcook @femcook
στις
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα
Λατρεύω την δημιουργική μαγειρική, τα τελευταία χρόνια κάνω low carb και keto διατροφή αλλά πότε πότε θυμάμαι τις παλιές μου αγαπημένες συνταγές !! Μ΄αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα, να δημιουργώ νέες συνταγές αλλά και να κάνω παραλλαγές σε παλιές.. !! Εννοείται ότι δεν αφήνω να πάνε χαμένες καλές συνταγές από φίλους και γνωστούς.. !! Εάν σας αρέσουν τα γευστικά ταξίδια ακολουθήστε με στην περιπλάνηση μου.. !!
Δες περισσότερα