Τάρτα με πράσα, μελιτζάνα και μπέικον
Μιά τάρτα με πράσα λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες αλλά το ίδιο νόστιμη.
Γιά να ταιριάξουμε εύκολα την λαδόκολλα στην στρογγυλή ταρτιέρα οδηγίες εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/3084298-antikollitiko-xarti-se-ola-ta-skeui-sto-lepto
Υλικά
-
Για την ζύμη.
-
65 γρ μαργαρίνη παγωμένη από το ψυγείο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1 μικρό αυγό
-
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Για την γέμιση.
-
500 γρ πράσα
-
1 μελιτζάνα χωρίς την φλούδα κομμένη σε μικρούς κύβους
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
100 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
-
40 γρ. φρέσκο βούτυρο
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
-
2 αυγά
-
1/2 φλυτζάνι γλυκειά γραβιέρα
-
1/2 φλυτζάνι πεκορίνο
-
μαύρο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στην κουζινομηχανή τη μαργαρίνη, το αυγό, τα αλεύρια και το αλάτι. Ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας τους κόφτες μέχρι να γίνει μιά ζύμη που θα τυλιχτεί γύρω από τον κόφτη.
-
2
Βγάζουμε, ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη πάνω σε λαδόκολλα.
-
3
Τοποθετούμε στην ταρτιέρα, κάνουμε τρύπες με το πηρούνι και ψήνουμε για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
-
4
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το μπέικον. Βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα πράσα, την κομμένη μελιτζάνα και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά γυρνώντας τα συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν καλά και να φύγουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το μπέικον και τ΄αφήνουμε να σωταριστεί λίγο κι αυτό μέχρι να μαλακώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα τυριά, τα αυγά και τα μπαχαρικά κατά βούληση.
-
5
Αδειάζουμε το μίγμα στην τάρτα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνεια.
Σχόλια