TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
Παρίσι, Γαλλία

Γευστική τάρτα με σολομό! Τη γεύση απογειώνει ο συνδυασμός σολομού, άνηθου και τυριού κρέμα!Δοκιμάστε την!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
1 ταρτιέρα 27 εκ
  1. 325 γρ. αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
  2. 175 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια
  3. 30 γρ. νερό κρύο
  4. 3 γρ. αλάτι
  5. 3 γρ. ζάχαρη
  6. 200 γρ. σολομός φρέσκος
  7. 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  8. 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  9. 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  10. 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  11. 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  12. αλάτι (λίγο)
  13. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  14. 1 κοφτό κ.γλ μείγμα μπαχαρικών για ψάρια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας.Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αναμιγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

  3. 3

    Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα προτού τη χρησιμοποιήσουμε.

  4. 4

    Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντάς διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά), μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό, ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ περίπου.

  5. 5

    Σε προετοιμασμένη ταρτιέρα στρώνουμε τη ζύμη, φροντίζοντας να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, κάτω και στο πλάι. Περνάμε τον πλάστη πάνω από την ταρτιέρα, ώστε να κοπεί η ζύμη που περισσεύει πάνω από τα πλάγια τοιχώματά της.

  6. 6

    Τρυπάμε την τάρτα με ένα πηρούνι παντού (και στα τοιχώματα) και την ψήνουμε σκέτη για 25' στους 170 βαθμούς.

  7. 7

    Καθώς η τάρτα ψήνεται ετοιμάζουμε τη γέμιση. Χτυπάµε τα αυγά µε το γιαούρτι και το γάλα, να ενωθούν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, το μείγμα μπαχαρικών και αφήνουμε στην άκρη.

  8. 8

    Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το σολομό, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο κομμένα σε κομματάκια.

  9. 9

    Προσθέτουμε το μείγμα του σολομού στο μείγμα με το γιαούρτι και το γάλα, προσθέτουμε λίγο ακόμα πιπέρι και ίσως λίγο αλάτι και ρίχνουμε το τελικό μείγμα στην τάρτα, που εν τω μεταξύ έχει βγει από το φούρνο.

  10. 10

    Βάζουμε ξανά την τάρτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Από

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
στις
Παρίσι, Γαλλία