Τάρτα με σπανάκι και τραχανά
Τραγανό ,νόστιμο φύλλο και γευστική γέμιση!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην αρχή σκεπάζουμε την τάρτα μας με αλουμινόχαρτο και τα τελευταία 15' το βγάζουμε να ροδίσει.Ο τραχανάς απορροφάει όλα τα υγρά από το σπανάκι, οι γεύσεις όλες ταιριάζουν μεταξύ τους υπέροχα!!!
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
4 φλ. αλεύρι
-
4 κ. σ. μαργαρίνη
-
1 αυγό
-
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 φλ. του καφέ νερό
-
Γέμιση
-
400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
-
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
2/3 φλ. τραχανά γλυκό
-
2 αυγά χτυπημένα
-
2/3 φλ. λάδι
-
1 κρέμα γάλακτος (την μικρή)
-
αλάτι με προσοχή και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ρίχνοντας σε λεκανίτσα τη μαργαρίνη, το αυγό, την φέτα,το κεφαλοτύρι και το αλεύρι με το μπέικιν. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας το νεράκι σιγά σιγά φτιάχνοντας μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
-
2
Λαδώνουμε καλά μια ταρτιέρα ή ένα ταψάκι μέτριο στρογγυλό και απλώνουμε τη ζύμη μας με τα δάχτυλά μας, απλώνεται πολύ εύκολα.
-
3
Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί και τα ρίχνουμε απάνω στην τάρτα μας,δεν θέλουν σοτάρισμα σπανάκι-κρεμμυδάκια.
-
4
Τέλος περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος απάνω από τη γέμιση και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. ψήνουμε 1 ώρα περίπου.
Σχόλια (4)