Τάρτα μελιτζάνας
Τάρτα δικής μου έμπνευσης η οποία ξετρέλλανε τους καλεσμένους μου. Ακόμα κι αν δεν τρώτε μελιτζάνες αυτή θα τη λατρέψετε.
Υλικά
-
Για την τάρτα
-
1 φύλλο σφολιάτα γαλλική
-
3 μελιτζάνες (ψημένες στο φούρνο)
-
200 γρ φέτα τριμμένη με το πιρούνι
-
Αλάτι / πιπέρι
-
Για τον κιμά
-
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 φλ. λευκό κρασί
-
50 γρ ελαιόλαδο
-
Αλάτι / πιπέρι
-
Για την κρέμα
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
2 αυγά
-
200 γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
-
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει.
-
2
Προσθέτουμε τον κιμά.
-
3
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ασπρίσει και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
-
4
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
5
Αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και κατεβάζουμε από το μάτι.
-
6
Στρώνουμε σε μια ταρτιέρα το φύλλο σφολιάτας, του κάνουμε αρκετές τρύπες με ένα πιρούνι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
-
7
Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάμε με το χέρι σε τρυπητό για να βγάλουνε τα υγρά.
-
8
Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
-
9
Λειώνουμε τη φέτα με το πιρούνι.
-
10
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά και το μισό κασέρι.
-
11
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
12
Ανακατεύουμε τον κιμά, τη φέτα και τις μελιτζάνες μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
13
Πάνω στη ψημένη ζύμη βάζουμε το μείγμα.
-
14
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το μισό κασέρι.
-
15
Απλώνουμε πάνω από το μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
-
16
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια