Τάρτα μήλου με cheddar και καρύδια

amande
amande @cook_8495536

Μήλο και τυρί, ένας ωραίος συνδυασμός!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6-8 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 115 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) κομμένο σε κυβάκια
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 4 κ.σ. κρύο νερό
  6. Για τη γέμιση
  7. 3-4 μήλα granny smith
  8. 250 γρ. τριμμένο τυρί cheddar
  9. 1 "γενναία" χούφτα χοντροσπασμένα καρύδια (40 γρ. περίπου)
  10. προαιρετικά για επιπλέον αλμυρή γεύση 3 ή και παραπάνω φέτες μπέικον καλής ποιότητας, ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο.

  2. 2

    Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας το βούτυρο με το αλεύρι

  3. 3

    Μέχρι να μοιάζει σα χοντρά ψίχουλα.

  4. 4

    Προσθέτουμε το κρύο νερό και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

  5. 5

    Σχηματίζουμε τη ζύμη σε μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  6. 6

    Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκατοστών.

  7. 7

    Βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο και την ανοίγουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε διάμετρο λίγο μεγαλύτερη απο την ταρτιέρα μας.

  8. 8

    Με τον πλάστη μας μεταφέρουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, το στρώνουμε καλά στην επιφάνεια και στα τοιχώματα και αφαιρούμε (πάλι με τη βοήθεια του πλάστη ρολάροντάς τον πάνω στην ταρτιέρα) τα περισσεύματα απο τις άκρες. Αν δημιουργηθούν κενά, καλύπτουμε με το φύλλο που περίσσεψε απο τις άκρες.

  9. 9

    Με πηρούνι τρυπάμε τη βάση του φύλλου,

  10. 10

    Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος και ξερά φασόλια

  11. 11

    Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 15 λεπτά.

  12. 12

    Όση ώρα ψήνεται η βάση της τάρτας, προετοιμάζουμε τη γέμιση. Καβουρδίζουμε ελαφρώς τα καρύδια,

  13. 13

    Κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα στίβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν οι χυμοί τους,

  14. 14

    Τα ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί και βγάζουμε την ψημένη ζύμη απο το φούρνο.

  15. 15

    Αδειάζουμε το μείγμα μήλων-τυριού πάνω στο ζεστό φύλλο,

  16. 16

    Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα καρύδια και το μπέικον (αν χρησιμοποιήσουμε)

  17. 17

    Και ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 30 λεπτά περίπου

  18. 18

    Μέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσίσουν οι άκρες της τάρτας.

  19. 19

    Σερβίρεται και ζεστή και κρύα.

Αντιδράσεις

Από

amande
amande @cook_8495536
στις