Τάρτα μπανάνα με φιλέ αμυγδάλου
Πολύ εύκολη και δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι και όχι μόνο. Εμείς την τρώμε όλη τη χρονιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να παραλείψετε το ψήσιμο της τάρτας,αν θέλετε να μοιάζει η ζύμη πιο πολύ σε cheese cake,είναι εξίσου ωραία.Ευχαριστούμε την karavour για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 πακέτο πτι-μπερ μπισκότα
-
3/4 κούπας λιωμένο βιτάμ
-
3 κούπες γάλα
-
1/3 κούπας corn flour
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
2 κ.σούπας βιτάμ
-
2 κ.γλ. βανίλια
-
4 μεγάλες μπανάνες
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
4 κ.γλ. άχνη ζάχαρη
-
αμύγδαλα φιλέ για διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το βιτάμ (3/4 κούπας) και τα ενοποιούμε. Στρώνουμε με το μείγμα μια ταρτιέρα και στο πλάι και το ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
-
2
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε corn flour, γάλα και βιτάμ (2κ.σούπας) και ανακατεύουμε συνεχώς σε κατσαρόλι πάνω από τη φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει. Τότε ρίχνουμε τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
3
Κόβουμε τις μπανάνες σε πολύ λεπτές φετούλες και τις στρώνουμε πάνω στην τάρτα που ήδη έχουμε βγάλει από το φούρνο. Από πάνω τους ρίχνουμε την κρέμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα να κρυώσει.
-
4
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγύ. Τη στρώνουμε ακατάστατα πάνω από την κρέμα και διακοσμούμε με αμύγδαλα φιλέ απο πάνω.
-
5
Ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σχόλια (8)