Τάρτα μπισκότου με σύκα & κρέμα από ελληνικά τυριά

20 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 μερίδες
  1. 150 γρ. μαργαρίνη
  2. 250 γρ. μπισκότα τριμμένα στο μπλέντερ
  3. 200 γρ. ανθότυρο
  4. 200 γρ. μανούρι
  5. 1 κιλό σύκα φρέσκα καθαρισμένα
  6. 4 κουτ. σούπας μέλι
  7. 4 φρέσκα ή ξερά σύκα για διακόσμηση
  8. 80 ml κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Δουλεύουμε τη μισή ποσότητα της μαργαρίνης με μια σπάτουλα (ή με τα χέρια μας) έως ότου μαλακώσει. Αφήνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη να λιώσει εντελώς σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

  2. 2

    Ρίχνουμε όλο τη μαργαρίνη σε μια λεκάνη μαζί με τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Στρώνουμε τη ζύμη του μπισκότου σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Παράλληλα, θρυμματίζουμε τα τυριά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί.

  4. 4

    Απλώνουμε την κρέμα των τυριών πάνω στο ψημένο μπισκότο, προσέχοντας να έχει κρυώσει αρκετά για να μην λιώσει η κρέμα.

  5. 5

    Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ τα φρέσκα σύκα και τα πολτοποιούμε ελαφρώς.

  6. 6

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό των σύκων μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα έως ότου ρευστοποιηθούν.

  7. 7

    Τέλος, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, διακοσμούμε με τα ολόκληρα σύκα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 50 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Βιτάμ soft
Βιτάμ soft @cook_8493742
στις
,
Γεύση και σωστή τροφή στα φαγητά, τα γλυκά και το ψωμί!
Δες περισσότερα