Τάρτα... ολικής καταστροφής!
Τάρτα ολικής καταστρόφής... της σιλουέτας μας! Γιατί αν βάλετε και ένα- δύο (τρία...) ποτήρια παγωμένο κρασί, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το "μοιραίο" είναι ότι θα φάμε σίγουρα κι άλλο κομμάτι! Τρώγεται ευχάριστα και με πράσινη σαλάτα για να ξεγελάσουμε και το διαιτολόγο που κρύβουμε μέσα μας.
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας (ή ζύμη για τάρτα)
-
0.5 κιλό κρεμμύδια, ζυγισμένα αφού καθαριστούν και κοπούν σε χοντρές φέτες.
-
6-8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
-
5 μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
-
0.5 κούπα κρέμα γάλακτος
-
3 αυγά
-
200 γρ. φέτα
-
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά κόβουμε κρεμμύδια μπέικον και μανιτάρια, όπως περιγράφεται παραπάνω.
-
2
Λαδώνουμε ελαφρά μία ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας καλά να καλύψει και τα τοιχώματα.
-
3
Τσιγαρίζουμε σε αρκετό λαδάκι τα κρεμμύδια προσθέτοντας την πάπρικα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το μπέικον να τσιγαριστεί και αυτό.
-
4
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μίγμα και παράλληλα χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
-
5
Μόλις κρυώσει το μίγμα κρεμμυδιών και μπέικον, προσθέτουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα τυριά τριμμένα.
-
6
Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 40 λεπτά ή εως ότου ροδίσει η επιφάνεια.
-
7
Περιμένουμε (αν μπορούμε) να χλιαρύνει λίγο η τάρτα μας, σερβίρουμε και... υποκύπτουμε στο "μοιραίο"!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)