Rosie
Rosie @cook_8450787

Τάρτα ολικής καταστρόφής... της σιλουέτας μας! Γιατί αν βάλετε και ένα- δύο (τρία...) ποτήρια παγωμένο κρασί, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το "μοιραίο" είναι ότι θα φάμε σίγουρα κι άλλο κομμάτι! Τρώγεται ευχάριστα και με πράσινη σαλάτα για να ξεγελάσουμε και το διαιτολόγο που κρύβουμε μέσα μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 1 φύλλο σφολιάτας (ή ζύμη για τάρτα)
  2. 0.5 κιλό κρεμμύδια, ζυγισμένα αφού καθαριστούν και κοπούν σε χοντρές φέτες.
  3. 6-8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  4. 5 μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  5. 200 γρ. φέτα
  6. αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά κόβουμε κρεμμύδια μπέικον και μανιτάρια, όπως περιγράφεται παραπάνω.

  2. 2

    Λαδώνουμε ελαφρά μία ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας καλά να καλύψει και τα τοιχώματα.

  3. 3

    Τσιγαρίζουμε σε αρκετό λαδάκι τα κρεμμύδια προσθέτοντας την πάπρικα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το μπέικον να τσιγαριστεί και αυτό.

  4. 4

    Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μίγμα και παράλληλα χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

  5. 5

    Μόλις κρυώσει το μίγμα κρεμμυδιών και μπέικον, προσθέτουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα τυριά τριμμένα.

  6. 6

    Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 40 λεπτά ή εως ότου ροδίσει η επιφάνεια.

  7. 7

    Περιμένουμε (αν μπορούμε) να χλιαρύνει λίγο η τάρτα μας, σερβίρουμε και... υποκύπτουμε στο "μοιραίο"!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

katenick
katenick @cook_8477148
ετσι ακριβως φτιαχνω πιτουλα.βαζω την ιδια γεμιση αλλα βαζω σφολιατα πανω-κατω.\nειναι...θανατος!!!την φτιαχνω παντα σε τραπεζια κ ολοι ενθουσιαζονται!!!

Από

Rosie
Rosie @cook_8450787
στις