Τάρτα Πράσο
Ιδανική για πρώτο πιάτο ή για ένα απλό βραδυνο συνδυασμένο με πράσινη σαλάτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή της ζύμης για τάρτα δεν τη βάζω γιατί υπάρχει μέσα στο site.Μην σας απασχολεί αν η γέμιση έχει υγρά. Με το ψήσιμο εξατμίζονται
Υλικά
-
Ζύμη για τάρτα ψημένη
-
3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
4 κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
-
1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
-
1/2 κούπα λευκό κρασί
-
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
-
1/4 κιλού γραβιέρα τριμμένη
-
1/4 κιλού γκούντα τριμμένο προαιρετικά
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού ψήσουμε την τάρτα και έχει κρυώσει η ζύμη ετοιμάζουμε τη γέμιση, ως εξής
-
2
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά και αφού μαραθούν προσθέτουμε τον κιμά.
-
3
Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα και έχει κομματιαστεί πλήρως (μην μείνουν μεγάλα κομμάτια!), προσθέτουμε το κρασί.
-
4
Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.
-
5
Χαμηλώνουμε το μάτι.
-
6
Μόλις χυλώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύομε ελαφρά.
-
7
Βάζουμε τη γέμιση πάνω στην βάση και την απλώνουμε να πάει παντού. Αν θέλουμε βάζουμε το γκούντα από πάνω για να κάνει ωραία κρούστα τυριού
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια