κύρια φωτογραφία συνταγής Τάρτα Πράσο

Τάρτα Πράσο

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Arience
Arience @cook_8449682

Ιδανική για πρώτο πιάτο ή για ένα απλό βραδυνο συνδυασμένο με πράσινη σαλάτα

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή της ζύμης για τάρτα δεν τη βάζω γιατί υπάρχει μέσα στο site.Μην σας απασχολεί αν η γέμιση έχει υγρά. Με το ψήσιμο εξατμίζονται

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταρτιέρα 28 εκατοστών
  1. Ζύμη για τάρτα ψημένη
  2. 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  3. 4 κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  4. 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  5. 1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
  6. 1/2 κούπα λευκό κρασί
  7. 1/4 κιλού γραβιέρα τριμμένη
  8. 1/4 κιλού γκούντα τριμμένο προαιρετικά
  9. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  10. Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού ψήσουμε την τάρτα και έχει κρυώσει η ζύμη ετοιμάζουμε τη γέμιση, ως εξής

  2. 2

    Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά και αφού μαραθούν προσθέτουμε τον κιμά.

  3. 3

    Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα και έχει κομματιαστεί πλήρως (μην μείνουν μεγάλα κομμάτια!), προσθέτουμε το κρασί.

  4. 4

    Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.

  5. 5

    Χαμηλώνουμε το μάτι.

  6. 6

    Μόλις χυλώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύομε ελαφρά.

  7. 7

    Βάζουμε τη γέμιση πάνω στην βάση και την απλώνουμε να πάει παντού. Αν θέλουμε βάζουμε το γκούντα από πάνω για να κάνει ωραία κρούστα τυριού

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Arience
Arience @cook_8449682
στις